Musorujsag
Élő Eredmények

Őrült meccsen húzta be a három pontot az Újpest a Paks ellen

Őrült meccsen húzta be a három pontot az Újpest a Paks ellen

mti
Az Újpest 4-3-ra legyőzte a vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnapi játéknapján.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Újpest FC-Paksi FC 4-3 (3-1)

Szusza Ferenc Stadion, 1161 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Beridze (7., 43.), Csongvai (9.), Croizet (47.), illetve Ádám (4., 11-esből), Böde (60.), Papp (83.)
sárga lap: Katona (45+4.), illetve Szélpál (27.), Lenzsér (91.)

Újpest:
Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Diaby – Csongvai, Mitrovic, Mack (Pauljevic, 80.), Katona (Bjelos, 51.), Antonov – Croizet (Mory, 82.), Beridze (Viana, 82.)

Paks:
Rácz – Szélpál (Lenzsér, a szünetben), Kinyik, Tamás O. – Osváth (Böde, a szünetben), Sajbán (Szabó B., 64.), Windecker, Bognár I., Szabó J.- Nagy R. (Papp, 74.), Ádám

A mérkőzés elején büntetőt kiharcoló Ádám gyorsan előnyhöz juttatta a vendégcsapatot, de az Újpest Beridze pengés találatával és Csongvai átlövésével a 9. percre már fordított is. A folytatásban maradt a jó iram, de a sok technikai hiba, labdaeladás miatt a kapuk nem forogtak közvetlen veszélyben. Amíg a Paks előtt három lehetőség azért adódott, addig az elsősorban kontráiban bízó Újpest a szünet előtti hajrában Beridze révén ismét eredményes volt: a leshatárról kilépő szélső Croizet kiugratását követően került ziccerbe, amit higgadtan értékesített. A találat négyperces VAR-ellenőrzés után lett érvényes.

A fordulás után közvetlen Croizet növelte az újpestiek előnyét, a megtört paksiak lendületét és hitét Böde fejes gólja adta vissza a 60. percben. A hátrányban lévő vendégek kezdeményeztek, de az így területhez jutott hazaiak több veszélyes kontrát vezethettek, csak a korábbiaktól eltérően a helyzetek kihasználásával már adódtak gondjaik. A végjátékban viszont Banai bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne változzon az eredmény.

Az Újpest sorozatban harmadik meccsét nyerte meg pályaválasztóként, a hullámvölgyben lévő Paks vendégként már öt forduló óta nyeretlen, ezeken negyedszer szenvedett vereséget.

Borítókép: (Forrás: Újpest FC - Twitter)

További tartalmak