Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Az FTC Honvéd elleni sikerrel indította a Stöger utáni érát az NB I-ben

Az FTC Honvéd elleni sikerrel indította a Stöger utáni érát az NB I-ben

m4sport/MTI
A címvédő Ferencváros hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó NB I 17. fordulójában. A zöld-fehéreknek ez volt az első mérkőzésük Peter Stöger távozása után, s a magyar rekordbajnok sikerrel indította az új korszakot.

A címvédő Ferencváros a 92. percben lőtt góllal legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának nyitómérkőzésén, szombaton.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 7011 néző, v.: Iványi
gólszerző: Uzuni (92.)
sárga lap: Nguen (58.), Vécsei (61.), Uzuni (93.), illetve Lovric (22.), Klemenz (55.), Nono (90.), Baráth (96.), Hidi (96.)
Ferencváros:
Dibusz – S. Mmaee, Blazic, Kovacevic, Dvali – Vécsei, Loncar (Laidouni, 61.) – Zubkov (Szánthó, 73.), Nguen (Marin, 73.), Uzuni (Zachariassen, 97.) – R. Mmaee
Honvéd:
Szappanos – Lovric, Baráth, Klemenz, Tamás K. – Nagy G., Nono (Hidi, 96.), Pantelic, Zsótér – Nagy D. (Kerezsi, 93.), Lukic (Balogh N., 88.)

Az első félidő hazai mezőnyfölényt hozott, ami viszont kevés lehetőséggel párosult. Leginkább amiatt, hogy a jól záró ellenféllel szemben váratlant nem mertek húzni a ferencvárosiak, a védelem két szélén pedig olyan játékos kapott náluk lehetőséget, akik alapesetben a hátsó sor közepén szoktak játszani, így viszont a támadásokat nem tudták kellően hatékonyan támogatni. A vendégek a szünet előtti hajráig képtelenek voltak akciót indítani, akkor azonban percek alatt többször is veszélyeztették Dibusz kapuját, akinek védenie is kellett.

A második félidőben ritmust váltott a Ferencváros, de akkor a passzok pontossága miatt nem tudták fölényüket gólra vagy legalább helyzetekre váltani. A játékrész közepén Szappanos bravúros vetődéssel tolta oldalra Nguen szabadrúgását, nem sokkal később aztán egy kispesti akció végén Pantelic esett el Kovacevic szorításában a hazai tizenhatoson belül. Percekig állt a játék a büntetőgyanús eset kapcsán, majd a VAR megállapította, hogy a vendégek kontráját lesállás előzte meg. A mérkőzés a hosszabbítás elején dőlt el, amikor Szánthó harcolt meg a labdáért a kispesti 16-os bal oldalán, majd Uzuni közelről volt eredményes.

A Ferencváros legutóbbi hat meccsén mindig a Honvéd fölé kerekedett, ötödször egygólos különbséggel, negyedszer 1-0-ra. A mérkőzést vezető Iványi Zoltánnak ez volt az utolsó találkozója az élvonalban.

 

További tartalmak