Musorujsag
Élő Eredmények

Győzelemmel zárta az évet a MOL Fehérvár

Győzelemmel zárta az évet a MOL Fehérvár

MTI/m4sport.hu
A csapatok több lesgólt szereztek, mint szabályosat, végül Kodro fejese volt a döntő.

A MOL Fehérvár FC 1-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesd Zsóry FC-t szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában, ezzel megerősítette negyedik helyét a tabellán.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 1276 néző, v.: Karakó
gólszerző: Kodro (42.)
sárga lap: Stopira (2.), Fiola (65.), Szendrei N. (83.), illetve Cseke (82.), Szépe (85.)
MOL Fehérvár FC:
Kovács D. – Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya – Petrjak, Nego, Makarenko, Dárdai P. (Szendrei N., 70.) – Nikolics (Zivzivadze, 63.; Alef, 84.), Kodro
Mezőkövesd Zsóry FC:
Tordai – Szépe, Kocsis G., Pillár, Vadnai (Nagy D., 87.) – Cseke, Madarász – Calcan (Jurina, 63.), Cseri, Besirovic (Vutov, 73.) – Drazic

A forduló előtt ötödik helyen álló Mezőkövesd kezdte jobban a meccset, több veszélyes helyzetet teremtettek a hazai kapu előtt. A negyedik helyezett Fehérvár sok hibával játszott és az ellenfél tizenhatosának környékén is rendre rossz megoldásokat választottak a fehérvári játékosok. Egészen az első félidő hajrájáig, amikor egy szabadrúgást követően Kenan Kodro közelről a kapuba fejelt.

Fordulást követően előbb a hazai, majd a vendégcsapat szerzett lesgólt. Utóbbi nagy erőket mozgósított a pontszerzésért, de a hazaiak kapusa, Kovács Dániel minden próbálkozást hárított, egy esetben a kapufa segítségével. A végén a Fehérvár biztosan őrizte előnyét, így megnyerte a találkozót.

Supka Attila, a Mezőkövesd edzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, az első félidőben bátortalanul játszottak, de a második játékrészben már elégedett volt a csapat mentalitásával és tartásával. „Volt három-négy olyan lehetőségünk, amiből meg kellett volna szereznünk minimum az egy pontot.”

Szabics Imre gratulált csapatának, amely szerinte nehéz mérkőzésen, némi szerencsével tudott nyerni a Mezőkövesd ellen, és vezeti a hazai tabellát.

Borítókép: Facebook/MOL Fehérvár FC

További tartalmak