Musorujsag
Élő Eredmények
×

A MOL Fehérvár FC magabiztosan verte az osztrák bajnokság másodikját

A MOL Fehérvár FC magabiztosan verte az osztrák bajnokság másodikját

m4sport.hu | Romao André
A Mol Fehérvár FC az osztrák Bundesligában második helyen álló Sturm Graz együttesét meggyőző játékkal verte. A székesfehérváriak második téli felkészülési meccsén Kenan Kodro szerezte meg a vezetést, fordulás után majd Marcel Heister távoli lövésével állította be a 2–0-s végeredményt. A Ferencvárostól érkezett védő és a vezetőedző, Szabics Imre is elégedett volt a teljesítménnyel.

“A Megfelelő terhelést megkapta mindenki, ez volt az elsődleges szempont, de természetesen az eredménynek is örülünk, hiszen a pozitív élmények mindig nagyon hasznosak. Nagyon hosszú időt eltöltöttem a Sturm Graznál mint játékos, majd mint munkavállaló, szép érzések kötnek Grazhoz, a családom is ott él. Öröm volt látni a régi ismerősöket, de én a MOL Fehérvár sikeréért dolgozom, ez az első számú szempont” – mondta a mérkőzés után Szabics Imre, a piros-kékek mestere.

“A felkészülési mérkőzések mindig nehezek, mert ebben az időszakban sok edzés van a lábakban, így nem százszázalékos állapotban lépünk pályára. Ma egy nagyon erős Sturm Graz-cal, az osztrák első osztály második helyezettjével játszottunk, ami egy komoly teszt volt számunkra. Úgy érzem, jól teljesítettünk, koncentrált volt a csapat és nagyon kevés esélyt hagytunk az ellenfélnek a gólszerzésre. A 2-0-s győzelem mentálisan is fontos volt számunkra, hiszen egyre közelítünk a bajnoki rajthoz, és ez a mai jó teljesítmény további önbizalmat adhat mindenkinek. Ma is voltak kisebb hibáink, ezeket ki fogjuk elemezni, de úgy érzem, ha ezen az úton megyünk tovább, készen fogunk állni a tavaszi folytatásra” – nyilatkozta a fehérvári klub honlapjának a Sturm Graz elleni második gólt szerző Marcel Heister.

Felkészülési mérkőzésen:
Sturm Graz (osztrák)–Mol Fehérvár FC 0–2 (0–1)
Terme Catez (Szlovénia)

Mol Fehérvár:
Kovács D. – Nego, Lüftner, Musliu, Heister – Funsho, Szendrei, Makarenko, Petrjak – Kodro, Dárdai P.

Gólszerzők: Kodro (19.), Heister (49.)

Borítókép: Marcel Heister (Forrás: MOL Fehérvár)

További tartalmak