Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

57-szeres magyar válogatott hátvédet igazolt az Újpest – hivatalos

57-szeres magyar válogatott hátvédet igazolt az Újpest – hivatalos

m4sport.hu
Az Újpest FC hivatalos oldalán jelentette be, szerződtette a 2016-os Európa-bajnokságot is megjárt, 57-szeres magyar válogatott védőt, Kádár Tamást.

„Mindenképpen úgy szerettem volna hazajönni Magyarországra, hogy érzek még magamban erőt, és nagy terveim vannak Újpesten. Nyilván elsődlegesen az, hogy ebben a szezonban bennmaradjunk az első osztályban, és jövőre pedig minél jobb eredményt és formát mutassak én és a csapat is” – nyilatkozta Kádár szerződése aláírása után.

fotó: Újpest FC

A futballista 2006-ban, mindössze 16 évesen, a Zalaegerszeg színeiben debütált az NB I-ben, majd az angol Newcastle-t és a holland Rodát megjárva 2013-ban a Diósgyőr csapatához tért haza. A miskolciaknál alapemberré vált, ennek köszönhetően szerződtette a lengyel bajnokságban szereplő Lech Poznan, majd két szezon után az ukrán Dinamo Kijev. Újpestre egy kétéves kínai kaland után érkezett, szerződése decemberben járt le.

Kádár a magyar válogatottban 2010-ben debütált, 2019-ig bezárólag 57 találkozón szerepelt. A 2016-os Európa-bajnokságon az Ausztria és az Izland elleni csoportmérkőzést, valamint a Belgium elleni nyolcaddöntőt is végigjátszotta.

A lila-fehéreknél a 44-es számú mezt fogja viselni, az NB I-ben hét év kihagyás után léphet újra pályára.

Borítókép: fotó: Újpest FC

További tartalmak

Kapcsolódó hírek