Musorujsag
Élő Eredmények

Debrecenben szerezte meg első idei győzelmét a Mezőkövesd

Debrecenben szerezte meg első idei győzelmét a Mezőkövesd

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
A Mezőkövesd Zsóry FC idegenben 4–1-re legyőzte a Debreceni VSC csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 20. forduló
Debreceni VSC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–4 (1–1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2850 néző

V: Bognár Tamás (Kóbor P., Buzás B.)

Gólszerző: Jurina (19., 88.), Vadnai (63.), Besirovic (68.), ill. Dzsudzsák (45. – tizenegyesből)
Sárga lap: Pávkovics (55.), ill. Qaka (23.), Vadnai (35.) Kocsis G. (47.), Bilali (81.)

Debrecen: Hrabina – Baranyai (Bévárdi, 71.), Pávkovics, Deslandes (Soltész, 85.), Ferenczi – Baráth P., Da. Babunski (Bényei Á., 71.) – Szécsi (Tischler, 85.), Dzsudzsák, Ugrai (Bódi (71.) – Do. Babunski
Mezőkövesd: Tordai – Farkas D., Lukic, Bilali, Vadnai – Babati (Ikenne-King, 68.), Qaka (Cseke, 67.), Kocsis G. (Karnicki, 61.), Calcan (T. Kis, 61.) – Besirovic (Drazsics, 79.), Jurina

Egykori sikerei helyszínére, Debrecenbe tért vissza Supka Attila, mint az ellenfél vezetőedzője. Ráadásul rendkívül fontos meccsel, hiszen a rendkívül nehéz felkészülés után még nem nyert meccset a Mezőkövesd, ellenben a DVSC két meccsen négy ponttal indította az újévet, így egyre távolodott a kiesőzónától.

Ennek ellenére sokkal jobban kezdte a találkozót a vendégcsapat, s abszolút megérdemelten szerzett vezetést 18 perc elteltével: egy szöglet után visszafejelt labdát Marin Jurina passzolt közelről a hálóba, más kérdés Sylvain Deslandes vajon miért biztosította neki a helyet a gólszerzéshez.

A bekapott gól tovább emelte a kövesdiek önbizalmát, akik mindenfajta megerőltetés nélkül kerültek a Loki hátsó vonala mögé, de a befejezések ennyire már nem mentek egyszerűen. Joan Carillo csapatának nagyjából a 35. percben kezdődött el a meccs, ez viszont kis híján még az első félidőben fordítást ért: a Debrecen a Dzsudzsák Balázs által értékesített tizenegyes előtt és után is eltalálta a felső lécet.

Nagy kár, hogy csupán az első félidő utolsó tíz percében volt igazán éles a Debrecen, mert az izgalmasnak ígérkező második felvonás rendkívül sima lett. Supka Attila együttese végig kontrollálta a találkozót, a játékrész közepén pedig gyakorlatilag öt percen belül lemásolt két találatot: egy jobb oldali beadást követően az első támadó még luftot rúgott, a második hullámban érkező játékos viszont kapásból betalált. Először Babati-Kis-Vadnai, majd nem sokkal ezután Ikenne-King-Jurina-Besirovic előadásában láthattuk a formációt.

A Debrecen nem tudott felpörögni, a hátralevő időben is inkább a kövesdi kontrákban volt fantázia – az első kövesdi bajnokiján szereplő Tomislav Kis egy gólpasszt még kiosztott a duplázó Jurinának. Joan Carillo együttese először szenvedett vereséget 2022-ben, ellenben a Mezőkövesd először nyert az újévben, s stabilizálta helyét a középmezőnyben.

Értékelések a találkozót követően:

A 20. forduló további programja:

szombat
19:30 Puskás Akadémia–MTK

vasárnap
14:15 Honvéd–Fehérvár
17:15 ZTE–Ferencváros

Borítókép: Mezőkövesd Zsóry/Facebook

További tartalmak