Musorujsag
Élő Eredmények

Szabics: A csapat elkezdett félni attól, hogy megnyerhetjük a mérkőzést

Szabics: A csapat elkezdett félni attól, hogy megnyerhetjük a mérkőzést

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 20. fordulójában a Honvéd új edzőjével, a korábban az Újpestet irányító szerb Nebojsa Vignjeviccsel 3-1-re verte a MOL Fehérvár FC-t, ezzel némileg eltávolodott a kieső zónától. A mérkőzés után a vesztes piros-kékek edző csalódottan értékelt, de nála lényegesen keményebben reagált a kudarcra a csapat válogatott védője, Fiola Attila.

„Úgy éreztem, hogy az első félidőben is közelebb álltunk a vezetéshez, aztán azt beszéltük meg, hogy továbbra is hasonló módon kell játszani, mint az első félidőben. A mérkőzés ide-oda eldőlhetett. Sikerült megszereznünk a mezőnyfölényből a vezetést, utána az volt az érzésem, hogy a csapat elkezdett félni attól, hogy megnyerhetjük ezt a mérkőzést. A Honvéd ki tudott egyenlíteni, nem úgy játszottunk az 1-0-s vezetésünk birtokában, ahogyan idegenben kell, sokkal kompaktabbnak kellett volna maradnunk. A Honvéd jött volna, le kellett volna őket kontrázni. Egyénileg sosem kritizálok senkit nyilvánosan, most sem fogom tenni, ezt megbeszéljük bent az öltözőben. Nagyon sajnálom, hogy ezt a mérkőzést nem sikerült megnyernünk, hiszen megérdemelte volna a csapat, mert sokat tesz annak érdekében, hogy megnyerjük a mérkőzéseket. Együtt nyerünk, együtt veszítünk, közös a felelősség” – mondta Szabics Imre, a vesztes MOL Fehérvár FC vezetőedzője.

„Sz@rul játszottunk. Mindenki keresse magában a hibát, aztán talán a jövő héten mindenki úgy megy ki a pályára, hogy győzni akar, mert úgy néz ki, hogy sokan nem így tesznek. Három hete keressük a hibát, remélem, hogy a következő időszakban nem ezt a Videotont fogják látni, mert ez egyszerűen katasztrófa, szégyen, ahogy teljesít a csapat. Hozzáállás, a játékosok hozzáállása a hiba, nem lehet így pályára lépni és így játszani. Vezetünk 1-0-ra aztán sétálgattunk a pályán. Égetjük saját magunkat és a csapatot. Ez nem edzőkérdés, ez a játékoson múlik, fejben dől el. Vezetünk, aztán úgy játszunk, mint U15-ben. Kimegyünk a grundra, aztán rúgjuk a labdát, így nem lehet focizni. Sajnálom, hogy így játszottunk, bocsánatot szeretnék kérni a szurkolóktól, akik eljöttek a mérkőzésre, mert nem ezt érdemelték” – nyilatkozta feldúltam a lefújást követően Fiola Attila, a fehérváriak védője.

„Jó kérdés, hogy a meccs közben mi történt, szerintem a srácokat kellene megkérdezni, hogy mit csináltak és hogy játszottak. A második félidei játékunk az nem volt igazán a taktikánk része, azután kezdtünk el játszani, hogy bekaptuk a gólt. Ugyanúgy, mint a Kisvárda ellen, láttam dolgokat, hogy min kellene változtatni. Szerintem a probléma az, hogy a játékosok még mindig nem bíztak egymásban, nem bíztak az elvégzett munkában, de 1-0 után rájöttek, hogy jól tudnak játszani, és képesek lehetnek nyerni, gyakorlatilag bárki ellen akkor is, ha hátrányból kell felállni. Sikerült megszerezni a 3 pontot így kell továbbmenni, sok energiával és motivációval. Ezt szeretném látni a jövőben a csapattól” – értékelt a Honvéd szerb mestere, Nebojsa Vignjevic.

Borítókép: Szabics Imre (m4sport.hu)

További tartalmak