Musorujsag
Élő Eredmények

Brazil támadóval erősített a Fradi

Brazil támadóval erősített a Fradi

m4sport.hu
A 22 éves brazil Marquinhos hazáján kívül csak Bulgáriában szerepelt,ahol a bajnokság legértékesebb játékosa volt.

A Ferencváros labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy megszerezte a brazil Atlético Mineiro 22 éves támadóját, José Marcos Costa Martinst, ismertebb nevén Marquinhost, aki az elmúlt időszakban a bolgár Botev Plovdivnál szerepelt kölcsönben.

Marquinhos megszerzése azért is komoly fegyvertény, mert az egész bolgár liga legértékesebb labdarúgóját sikerült Magyarországra csábítani. A játékos piaci értéke a mértékadó Transfermarkt szerint 3,8 millió euró, amivel azonnal az NB I legdrágább játékosa lesz.

A támadó a kétszeres brazil bajnok Atlético Mineiróban nevelkedett, majd 2018 márciusában bekerült a felnőttek közé, és egy féléves kitérőn kívül végig hű maradt nevelőcsapatához, egészen 2021 februárjáig. Szülőföldjét végül 26 brazil elsőosztályú meccsel a lábában hagyta el. Európa felé vette az irányt, ugyanis kölcsönben a bolgár Botev Plovdivhoz került tavaly februárban.

Azóta 28 találkozón lépett pályára a csapatban és a jelenlegi idényben vált az együttes meghatározó tagjává, hiszen 18 bajnokin hat gól mellett négy gólpasszt is kiosztott, amellyel klubja legeredményesebb játékosa lett az őszi szezon végén.

Borítókép: (Fotó: fradi.hu)

További tartalmak