Musorujsag
Élő Eredmények

A Zalaegerszeg szakította meg a Gyirmót győzelmi sorozatát

A Zalaegerszeg szakította meg a Gyirmót győzelmi sorozatát

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
A Zalaegerszegi TE FC 1–0-ra legyőzte a Gyirmót FC Győr csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 21. forduló
Gyirmót FC Győr–Zalaegerszegi TE FC 0–1 (0–1)
Győr, Alcufer Stadion, 1043 néző

V: Pillók Ádám (Theodorosz G., Aradi J.)

Gólszerző: Koszta (18.)
Sárga lap:
Varga B. (53.), Csörgő (81.), Ngay P. (94.), Simon A. (94.) ill. Halilovic (44.)

Gyirmót: Rusák – Major (Szegi, 72.), Csörgő, Hajdú Á., Zeke – Vass Á. – Hasani, Klimovics (Herjeczki, 72.), Nagy P., Cvetanoski (Medgyes, 56.) – Varga B. (Simon A., 56.)
ZTE:
Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Meshack, Szankovics, Halilovic, Tajti (Huszti, 94.) – Spoljaric, Koszta (Szalay, 75.)

A téli szünetet követő három fordulót követően egyetlen csapat volt hibátlan az NB I-ben, aligha tippelt volna bárki a Gyirmótra egy hónappal ezelőtt. Az újonc kirobbanó formája ellenére Waltner Róbert és a ZTE magabiztosan érkezett Győrbe: „ezt a meccset mi fogjuk megnyerni!” – jelentette ki a vendégek vezetőedzője a találkozó előtt.

Ennek megfelelően kontrollálta a meccset csapata, a 18. percben pedig vezetést is szerzett: bal oldali szögletet követően Koszta Márk volt eredményes – immár a szezonban tizedik alkalommal.

Nem állítható, hogy a gól jót tett volna a meccsnek, különösen a hat találatot hozó Kisvárda–Paks összecsapás fényében volt fájdalmas figyelni a találkozót: a felek hibát hibára halmoztak, a tizenhatosok környékére pedig csak nagyritkán jutottak el.

A fordulás után, ha lehet, még több lett a hiba, és még kevesebb a helyzet, a legjelentősebb történés lényegében Varga Barnabás mezcseréje volt (25-ösből 56-ossá vedlett). Csertői Aurél cserékkel próbálta frissíteni csapatát, de az elmúlt három fordulót követően ezúttal elfogyott az ereje, így Waltner Róbertnek lett igaza, a ZTE a látottnál könnyebben nyert.

A mérkőzést követően a két vezetőedző, Csertői Aurél és Waltner Róbert értékelt, mindketten egyetértettek abban, hogy megérdemelt zalai siker született. A vendégek gólszerzője, Koszta Márk elmondta, a téli covid-fertőzés után nagyon fontos volt, hogy megszerezze első gólját.

A 21. forduló eddigi eredményei:

Mezőkövesd–Honvéd 0–0
Kisvárda–Paks 3–3

A 21. forduló további programja:

szombat
19.30 MTK–Ferencváros

vasárnap
15.30 Puskás Akadémia–Debrecen
17.30 MOL Fehérvár–Újpest

forrás: M4 Sport
Borítókép: Gyirmót/Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek