Musorujsag
Élő Eredmények

Boris vereséggel debütált a Fehérvár kispadján, először nyert bajnokit idén az Újpest

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Az Újpest FC idegenben 2–1-re legyőzte a MOL Fehérvár FC-t a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának vasárnapi játéknapján.
fotó: MTI/Vasvári Tamás

OTP Bank Liga, 21. forduló
MOL Fehérvár FC–Újpest FC 1–2 (0–0)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 3228 néző

V: Bognár Tamás (Vígh-Tarsonyi G., Kóbor P.)

Gólszerző: Croizet (46.), Zivzivadze (74.), ill. Nikolics (88.)
Sárga lap:
Kodro (65.), Alef (78.)

Fehérvár: Kovácsik – Nego, Fiola, Sabanov, Hangya – Szendrei (Rúben Pinto, 56.), Alef, Makarenko (Zulj, 87.) – Dárdai (Nikolics, 69.), Kodro, Petryak (Funsho, 69.)
Újpest: Banai – Pauljevics, Kutrumpisz, Kuusk, Antonov – Csongvai – Croizet (Viana, 85.), Onovo (Boumal, 86.), Mitrovics, Beridze (Katona, 63.) – Zivzivadze (Kádár, 78.)

Nem valószínű, hogy sok Fehérvár-szurkoló gondolta volna másfél héttel ezelőtt, hogy az Újpest elleni mérkőzésen Michael Boris irányítja majd a csapatot, Budu Zivzivadze a kezdőcsapat tagja lesz – az ellenfél színeiben.

A georgiai támadón az egész mérkőzésen rendkívül motivált volt, akárcsak az Újpest, a sereghajtó jóval élesebb volt, mint az edzőváltáson átesett Fehérvár, s bár ziccerekig nem jutott el, már az első félidőben is irányította a játékot.

A fordulás után aztán mindössze 50 másodpercet kellett várni az újpesti találatra, Yohan Croizet kíméletlenül hintába ültette Artem Sabanovot, s vezetést szerzett a vendégcsapatnak. Michael Boris próbált frissíteni együttesén, a legnagyobb helyzetet a 73. percben dolgozta ki a Fehérvár, amikor Hangya Szilveszter beadása után ketten is a kapuban landoltak – a labda nem.

A kihagyott lehetőséget egy perccel később bánhatta igazán a székesfehérvári csapat, amikor Budu Zivzivadze abszolút megérdemelten eldöntötte a meccset – bizonyára Sallói István is fogta a fejét, mikor látta, hogy kölcsönadott játékosa adott kegyelemdöfést a piros-kékeknek.

Azaz csak adott volna, a 88. percben ugyanis Nemanja Nikolics váratlanul szépíteni tudott, 111. NB I-es találatával beállította Szabó József rekordját a Fehérvárban szerzett gólokat tekintve.

Egyenlíteni azonban sem neki, sem másnak nem sikerült, sorozatban negyedik mérkőzését vesztette el az NB I-ben, ilyen rossz sorozatot még egyetlen csapat sem produkált ebben a szezonban, míg az Újpest először szerzett gólt bajnokin Milos Kruscsics irányításával, ami az első – létfontosságú – győzelmet is elhozta.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek