Musorujsag
Élő Eredmények

Jóllakott csapatok csatája: gól nélküli döntetlen a Kisvárda zalaegerszegi vendégjátékán

Jóllakott csapatok csatája: gól nélküli döntetlen a Kisvárda zalaegerszegi vendégjátékán

m4sport.hu | Sz.V.
A Zalaegerszeg 0–0-s döntetlent játszott a harmadik helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 22. forduló
Zalaegerszegi TE FC–Kisvárda FC 0–0
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1129 néző

V: Andó-Szabó Sándor (Vígh-Tarsonyi G., Szalai D.)

Sárga lap: Halilovic (34.), Szerafimov (40.), Lesjak (50.), Meshack (67.) ill. Hei (18.), Karabelyov (31.), Kravchenko (57.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Szerafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Szankovics, Halilovic – Meshack (Milovanovikj, 72.), Spoljaric, Tajti (Fehér, 90.) – Koszta (Gergényi, 83.)
Kisvárda: Dombó – Hei, Kravchenko, Csirkovics, Leoni (Makowski, 90.) – Melnyik, Karabelyov (Zlicsics, 83.) – Asani (Peteleu, 76.), Ötvös, Camaj – Mesanovics (Gosztonyi, 90.)

Egy szép és eredményes szezon talán legnehezebb napjait éli a kisvárdai labdarúgócsapat; a szabolcsi együttes földrajzilag és személyekben is talán leginkább érintett az ukrajnai krízisben, Révész Attila pedig a Paks elleni bajnokit követően jelezte elégedetlenségét a csapat fegyelmezettségével kapcsolatban, s Erős Gáborral több változtatást is eszközöltek a kezdőcsapaton.

Az pedig az első perctől látszódott, hogy a nehéz helyzetben még 500 kilométert is utazó várdai együttes elsősorban a biztonságra törekszik, s mivel egy dobogós csapat ellen a Zalaegerszeg számára is tökéletes eredmény volt a 0–0, nem rágtuk le a körmünket, gyakorlatilag tízpercenként került a labda egyik vagy másik tizenhatoson belülre, akkor sem okozott komoly veszélyt.

A második félidőre egy harapósabb Kisvárda jött ki, ami egy veszélyes Asani-lövésben és a meccs egyetlen ziccerében mutatkozott meg: Ötvös Bence próbálkozását Demjén Patrik piszkálta ki.

Az idei szezon egyik legfelejthetőbb találkozóján maradt a mindenkinek jó döntetlen, a Kisvárda még növelte is előnyét a Fehérvárral szemben, s tizedik meccsén is veretlen maradt Erős Gáborral – hiába a nehéz helyzet, Révész Attiláék szankciói hatottak a csapat fegyelmezettségére.

A ZTE pedig továbbra is tartja stabil pozícióját a középmezőnyben, köszöni szépen, ezzel tökéletesen elégedett.

A 22. forduló eredményei:

Paks–Fehérvár 3–2

A 22. forduló további mérkőzései:

szombat
17:00 Honvéd–Puskás Akadémia
19:30 Ferencváros–Gyirmót

vasárnap
14:15 Újpest–Mezőkövesd
17:00 DVSC–MTK

Borítókép: kisvardafc.hu

További tartalmak