Musorujsag
Élő Eredmények

Tokmac lőtte négy közé a Ferencvárost Kispesten

Tokmac lőtte négy közé a Ferencvárost Kispesten

m4sport.hu
A Ferencváros labdarúgócsapata jutott másodikként a négy közé a Magyar Kupában, miután egy góllal nyert a Budapest Honvéd vendégeként.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Budapest Honvéd – Ferencvárosi TC 0–1 (0–1)
Bozsik Aréna, 3701 néző, v.: Berke
gólszerző: Tokmac Nguen (23.)
sárga lap: Traoré (37.), Petruszenko (70.)

Budapest Honvéd:
Tujvel – Doka, Batik, Lovric, Tamás K. (Petkovic, 36.) – Petruszenko, Kadiri (Hidi, 57.) – Jónsson (Bőle, a szünetben), Zsótér, Drazic (Nagy D., a szünetben) – Traoré (Lukic, 57.)

Ferencvárosi TC:
Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti – Auzqui (Mak, 60.), Zachariassen (Botka, 76.), Nguen (Loncar, 91.) – Boli (Bassey, 60.)

Az első perctől a Ferencváros futballozott jobban és veszélyesebben, a játékrész derekán pedig góllá érett a zöld-fehérek fölénye. A kispestiek hátrányban sem tudtak újítani, középpályájuk olyannyira súlytalan volt, hogy elvétve is alig jutottak el a rivális kapujáig, ellenben a vendégeknek még számos lehetőségük volt a szünetig, hogy megduplázzák az előnyüket, egy ízben a kapufa segítette ki a remekül védő Tujvelt.

A két szélső lecserélésével ha nem is vált veszélyesebbé a Honvéd, de legalább stabilizálta a védekezését a folytatásra. A hazaiak első nagy lehetőségére több mint hatvan percet kellett várni. A hátralévő időben a Honvéd próbálkozott becsülettel, de igazán nagy nyomást nem sikerült kifejtenie a szervezetten és stabilan futballozó riválissal szemben, így a Ferencváros megőrizte minimális előnyét a lefújásig.

Korábban:
Kolorcity Kazincbarcika SC (NB III.) – Paksi FC 0–1 (0–0)

Szerdán játsszák:
Békéscsaba 1912 Előre (NB II.) – Újpest FC 20.00

Csütörtökön játsszák:
ETO FC (NB II) – MOL Fehérvár FC 20.00

Borítókép: Tokmac Nguen és Vidar Ari Jónsson a Honvéd-Ferencváros Magyar Kupa-negyeddöntőben (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Mentő vitte el a Paks fejsérülést szenvedett védőjét
A Paks hátvédje, Kinyik Ákos a Kazinbarcika elleni Magyar Kupa-negyeddöntő 12. percében, egy ütközést követően ért rendkívül szerencsétlenül földet. A játékot az esetet követően ugyan folytatni tudta, de szűk negyedórával később elhagyta a pályát a láthatóan zavart állapotban lévő futballista, akit a félidőben mentőautó szállított el.
Magyar futball
Járt volna ezért büntető a Honvédnak?
A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében a Honvéd a bajnok Ferencvárost fogadta. A mérkőzés 14. percében egy vitatható eset tanúi lehettünk a Ferencváros tizenhatosán belül.
Magyar futball