Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ádám Martin minden csapatot kipipált, a Paks roppant simán győzte le a Mezőkövesdet

Ádám Martin minden csapatot kipipált, a Paks roppant simán győzte le a Mezőkövesdet

m4sport.hu/MTI
A Paksi FC magabiztos 4-0-s diadalt aratott a Mezőkövesd együttese felett a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Paksi FC Mezőkövesd Zsóry 4-0 (1-0)
Paks, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Ádám (45+3., 50., az elsőt 11-esből), Szabó Bá. (68.), Szabó J. (84.)
sárga lap: Gévay (70.), illetve Jurina (28.), Lukic (43.), Granecny (72.), Vutov (80.)

Paks: Nagy G. – Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Osváth, Szabó Bá. (Sajbán, 70.), Papp K. (Windecker, 17.), Balogh B. (Kesztyűs, 79.), Medgyes S. – Haraszti, Ádám (Böde, 79.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai – Farkas D., Pillár, Lukic, Granecny – Besirovic (Vutov, 78.), Cseke, Cseri (T. Kis, 53.), Karnyickij (Qaka, 53.), Babati (Calcan, 53.) – Jurina (Drazic, 78.)

Az első félidőben jó iramú játékot, ezzel együtt kevés helyzetet és sok szabálytalanságot láthatott a közönség. Az erős szélben a kövesdi védelem sokáig hatékonyan semlegesítette a góllövőlistát vezető Ádám Martint, a másik oldalon pedig csak elvétve veszélyeztették a paksi kaput a vendégek. A szünet előtt közvetlenül aztán Cseke megrúgta Ádámot a 16-oson belül, a megítélt 11-est pedig a sértett értékesítette, ezzel elmondhatja magáról, hogy a mostani szezonban minden csapat ellen betalált.

A játékrész krónikájához tartozik, hogy a hazaiaknál bő negyedóra után kényszerű csere történt, mivel Papp Kristóf egy ártalmatlan szituációban megsérült és hordágyon kellett levinni a pályáról.

A fordulás után, a duplázó Ádám révén szinte azonnal növelte előnyét a Paks, amely a folytatásban is irányított. A vendégek kontrákból próbáltak veszélyeztetni, de a 68. percben végleg eldőlt a mérkőzés, amikor Szabó Bálint 18 méteres lövését Tordai előbb védte, majd a földön fekve, egy szerencsétlen mozdulattal a kapuba kotorta.

A hajrában is a házigazda támadott többet, és újabb góljával még magabiztosabbá tette sikerét.

A két csapat korábbi meccseit eddig a Mezőkövesd nyerte ebben a szezonban.

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek