Musorujsag
Élő Eredmények

Nikolics duplájával Gyirmóton szakadt meg a Fehérvár nyeretlenségi sorozata

Nikolics duplájával Gyirmóton szakadt meg a Fehérvár nyeretlenségi sorozata

m4sport.hu
A korábbi válogatott játékos már a 2. percben betalált, majd az első félóra végén egy gyönyörű góllal beállította a végeredményt.

A MOL Fehérvár FC 2-0-ra nyert a Gyirmót vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján. A székesfehérvári együttes sorozatban hét elveszített bajnoki összecsapás után diadalmaskodott ismét, a Gyirmót pedig egymást követő ötödik élvonalbeli találkozóján maradt nyeretlen.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Gyirmót FC Győr-MOL Fehérvár FC 0-2 (0-2)
Gyirmót, 1870 néző, v: Karakó
gólszerző: Nikolics (2., 30.)
sárga lap: Bese (71.)
Gyirmót:
Rusák – Major (Szegi, a szünetben), Ene, Hajdú, Zeke – Radics – Hasani (Van Kessel, 77.), Klimovic (Ventúra, 77.), Nagy P. (Cvetanoski, a szünetben), Medgyes Z. – Simon An.
Fehérvár:
Kovács D. – Rus (Bese, 43.), Stopira, Sabanov – Nego, Dárdai (Lednev, 86.), Fiola, Makarenko, Hangya – Nikolics (Bamgboye, 86.), Kodro (Szendrei, 74.)

Az első félidőben egyértelműen jobban futballozó Fehérvár már a második percben előnybe került Nikolics szépen kivitelezett kapáslövésével. A hazaiak ezután sem tudtak igazán komoly helyzetbe kerülni, félóra elteltével viszont Nikolics duplázott, így a vendégek kétgólos vezetés birtokában vonulhattak szünetre.

Fordulás után visszaesett a színvonal, a némi mezőnyfölénybe kerülő Gyirmót játékában ugyanis nem volt meg a szükséges átütő erő a szépítéshez, a Fehérvár pedig a kényelmes előny birtokában elsősorban az eredmény megtartására törekedett. A mérkőzés második fele kevés izgalmat hozott, de a vendégek összességében megérdemelten vitték el a három pontot az enerváltan futballozó hazaiaktól.

Michael Boris, a Fehérvár vezetőedzője szerint az elmúlt hetekben többször igazságtalanul vádolták a csapatot, mert a csapat a rossz sorozat alatt is keményen dolgozott. „Mindaz, amit híreszteltek rólunk, nem igaz: a csapatnak van szíve, van lelke, keményen dolgozik. A mai mérkőzésen remek első félidőt produkáltunk és a másodikban is megmutattuk, hogy milyen kvalitásokkal rendelkezünk” – mondta az M4 Sportnak a német tréner, aki az interjú elején gratulált a klubrekorderré váló Nikolicsnak.

„Az első félidőben kétszer hibáztunk, két gólt kaptunk, ezzel a védekezéssel nehéz nullára hozni egy mérkőzést” – fogalmazott Csertői Aurél, aki szerint a második félidőben próbáltak ritmust váltani, de a Fehérvár remekül védekezett és őrizte a kétgólos előnyt. „Csapatként jól funkcionáltunk, egyéni hibákból kapjuk a gólokat, ez nem fér bele abba a tervbe, amit el szeretnénk érni. Sokkal kevesebb egyéni hibát kell véteni, de van hiányérzetem a támadójátékban is” – tette hozzá.

A gyirmóti Medgyes Zoltán szerint a csapat hajtott és tette a dolgát „becsülettel”, de kapott két elkerülhető gólt, és utána nem tudott helyzeteket kialakítani. „Teljesen megérdemelt a Fehérvár győzelme, gratulálok nekik, de megyünk tovább, harcolunk a bennmaradásért.”

A fehérvári Hangya Szilveszter szerint nagy lökést adott a csapatnak, hogy az első két helyzetet sikerült gólra váltani, hátul pedig végre nem hibáztak és összeszedettek voltak. „Nagyon örülök a győzelemnek és remélem, kilábalunk ebből a rossz sorozatból.”

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="2050363"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A Vidi sorozatban hét elveszített bajnoki után tudott győzni.
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/03/DVAST20220319109-1-1920x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: A székesfehérvári játékosok ünnepelnek Nikolics Nemanja gólja után MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak