Musorujsag
Élő Eredmények

Hiába vezetett sokáig, az utolsó percekben elbukta az Eb-kijutást a magyar U19-es válogatott

Hiába vezetett sokáig, az utolsó percekben elbukta az Eb-kijutást a magyar U19-es válogatott

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
A magyar U19-es válogatott 88 percig Eb-kijutásra állt, ám végül vereséggel zárta az elitkört.

U19-es Eb-selejtező, elitkör, 4. forduló:
Magyarország–Törökország 1–2 (1–0)

Gólszerző: Benczenleitner (22.), ill. Akgun (80.), Elmaz (94.)
Magyarország: Senkó – Kovács M. (Kerezsi, 60.), Szujó, Csinger, Debreceni, Benczenleitner – Horváth A. (Nagy O., a szünetben), Bényei (Lucas, 84.), Sztojka (Biben, 75.) – Vancsa (Gera, 84.), Németh D.

A csoport másik mérkőzésén: Skócia–Izrael 0–1

A csoport végeredménye: 1. Izrael 7 2. Magyarország 4 3. Skócia 3 4. Törökország 3

„Azt várom a Barnitól, hogy többet lőjön, vállalkozzon, mert kiváló bal lába van!” – mondta el még a Magyarország–Skócia mérkőzést követően az M4 Sport szakértőjeként Simon Miklós Benczenleitner Barnáról.

A magyar U19-es válogatott balhátvédjéhez lehet, hogy eljutottak klubedzőjének gondolatai, mert a törökök elleni sorsdöntő Eb-selejtező első félidejében egy harcos labdaszerzés után szinte lehetetlen szögből is kapura lőtt – megérte, a kapus segítségével a labda ugyanis behullott a kapuba.

Fortuna istennő nemcsak itt, de már előtte a meccs harmadik percében is fogta Tímár Krisztián csapatának kezét, akkor Metehan Altunbas közvetlen közelről nem talált Senkó Zsombor hálójába.

Ezt leszámítva U19-eseink irányították a játékot, Vancsa Zalán pedig még az első félidőben növelhette volna a mieink előnyét: miután hintába ültetett két török védőt is, Cetin kezébe emelt.

A második játékrész elején is az MTK támadója játszotta a főszerepet, de hatalmas helyzetben mellé gurított. Eközben a csoport másik mérkőzésén gól nélkül álltak a felek, továbbra is magabiztosan őrizte kvalifikációs pozícióját a magyar együttes.

A 60. percre aztán állandósult a török fölény, egyre hátrébb szorultak Sztojka Dominikék, igaz, komoly ziccerig a vendégek sem jutottak. Egészen az utolsó tíz perc kezdetéig, amikor egy jobb oldali akciót követően Tugbey Akgun talált be, Senkó Zsombor hiába védte az első kísérletét.

Ráadásul nem sokkal később Izrael is betalált, így a magyar válogatott lépéskényszerbe került, alig két perccel a rendes játékidő vége előtt. A hátralevő időben azonban nem sikerült már nagy helyzetet kialakítani, sőt a török válogatott még kiharcolt és értékesített is egy tizenegyest, így megnyerte a mérkőzést. Rendkívül fájdalmas módon, az utolsó percekben bukta el a magyar válogatott az Eb-kvalifikációt, ennek ellenére az elitkörben bizonyította: komoly potenciál rejlik benne.

Borítókép: mlsz.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek