Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sallai szemfüles gólja és Dibusz bravúrjai döntöttek: a magyar válogatott legyőzte Észak-Írországot

Sallai szemfüles gólja és Dibusz bravúrjai döntöttek: a magyar válogatott legyőzte Észak-Írországot

m4sport.hu | Sz.V.
Nem volt könnyű, de megvan: a magyar válogatott 1–0-ra legyőzte Észak-Írországot felkészülési mérkőzésen.

Válogatott felkészülési mérkőzés
Észak-Írország–Magyarország 0–1 (0–0)

V: Robert Harvey (ír)
Gólszerző: Sallai (55.)
Sárga lap:
Cathcart (27.), Dallas (85.), Saville (85.), ill. Sallai (55.), Lang (74.), Nagy Á. (85.)

Észak-Írország: Peacock-Farrell – Ballard (Hume, 82.), Cathcart, Brown – McNair, McCann, Davis (Saville, 61.), Lane (Dallas, 61.) – McGinn (Lavery, 68.), Whyte (Thompson, 68.), Magennis (Charles, a szünetben)
Magyarország:
Dibusz – Lang (Kecskés, 82.), Orbán, Fiola – Nego (Bolla, 82.), Schäfer, Styles (Vécsei, 82.), Nagy Zs. – Sallai (Gazdag, 72.), Szalai (Ádám M., 72.), Szoboszlai (Nagy Á., 65.)

Némi meglepetésre Callum Styles a kezdőcsapatban kapott helyett Marco Rossitól, az már aligha volt váratlan, hogy a szerb meccset még fájós foga miatt kihagyó Willi Orbán a védelem közepén helyet kapott az Észak-Írország elleni felkészülési meccsen.

Változások ide, változások oda, a magyar válogatott játéka nem volt különösebben gördülékeny a belfasti találkozó első félidejében; bár a labdát közel hatvan százalékban a mieink birtokolták, egy kósza Sallai-lövésen kívül nem tudtak veszélyt kialakítani. Nem úgy vendéglátóink, akik a magyar hibákból komoly ziccereket kovácsoltak: Davis ravasz tekerése viszont a kapufáról kifele pattant, McGinn helyzeténél pedig a Gulácsit helyettesítő Dibusz Dénes védett hatalmas bravúrral.

McGinn nemcsak elöl, de a fordulás után hátul is hatalmasat hibázott, mivel egy röviden hazatett labdával lényegében odaajándékozta a magyar válogatottnak a vezetést, bár a találathoz kellett Sallai Roland szemfüles labdaszerzése és higgadt befejezése is. A második félidő eleje egyébként is jóval pörgősebb volt, mint a mérkőzés bármelyik szakasza, de a mieinknek legtöbb izgulnivalója egy büntetőgyanús szituációnál volt – a játékvezető továbbot intett.

A magyar válogatott innentől sokáig kézben tartotta a találkozót, de a hajrában fokozódott, sőt már-már fullasztóvá vált a hazaiak nyomása: Dibusz Dénes lett a mieink hőse, aki további három nagy védést bemutatott. Marco Rossi legénységének játéka hagyott kívánnivalót maga után, de Sallai találatának és Dibusz parádéjának köszönhetően győzelemmel távozott Belfastból.

Array
(
    [replacement] => 
    [shortcode] => 
    [title] => Képekben az Észak-Írország – Magyarország barátságos válogatott meccs
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/03/DSZZS20220329014-1-1447x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek