Musorujsag
Élő Eredmények

Sorozatban 7. meccsét nyerte a Vasas, az üldöző DVTK 3 ponttal távozott Dorogról

Sorozatban 7. meccsét nyerte a Vasas, az üldöző DVTK 3 ponttal távozott Dorogról

mti
Az éllovas Vasas 3-0-ra nyert a III. Ker. TVE vendégeként a labdarúgó NB II 31. fordulójának szerdai játéknapján.

A gól nélküli első félidőt követően az angyalföldi gárdában Radó András duplázott, a végeredményt pedig Pekár László állította be már a ráadásban. A Vasas sorozatban a hetedik meccsét nyerte meg, és november 7-én kapott ki legutóbb. Az angyalföldiek egymást követő kilencedik bajnoki összecsapásukon nem kaptak gólt, 843 perce nem találtak a kapujukba a riválisok.

A tabellán második DVTK Könyves Norbert 94. percben szerzett góljával bizonyult jobbnak dorogi vendéglátójánál, a Magyar Kupában elődöntős Győri ETO magabiztosan kerekedett otthon a Szolnok fölé, a Szentlőrinc pedig házigazdaként nem bírt a kiesőhelyen álló, utolsó előtti Budaörssel.

A Soroksár 1-0-ra nyert Szombathelyen. A Haladás egymást követő hatodik hazai mérkőzését bukta el, mind a hat találkozón minimális különbséggel maradt alul.

A tabellán harmadik Szeged őrzi pozícióját és kétpontos hátrányát a második DVTK-val szemben, miután otthon 1-0-ra legyőzte a Csákvárt.

A Siófok korai vezetést követően a 18. percben emberhátrányba került, a házigazda Békéscsaba pedig a négygólos Lukács Raymond vezérletével fordított.

A Tiszakécske, valamint az előző idényben még élvonalbeli Budafok is otthon tartotta a három pontot, előbbi ajkai, utóbbi a pécsi riválisát múlta felül. A tiszakécskeiek már hét forduló óta veretlenek, ebben az időszakban hatodszor győztek, a budafokiak egymást követő negyedik sikerüket könyvelték el.

A játéknap rangadóján az élmezőnyre tapadni kívánó Kecskemét nem tudott nyerni Nyíregyházán, a 2-2-s döntetlennel egyik csapat sem lehet maradéktalanul elégedett.

Merkantil Bank Liga NB II, 31. forduló:
III. Ker. TVE-Vasas FC 0-3 (0-0)
Dorogi FC-Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)
Győri ETO FC-Szolnoki MÁV FC 4-1 (1-0)
Szentlőrinc-Budaörs 1-1 (1-1)

Szombathelyi Haladás-Soroksár SC 0-1 (0-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Aqvital FC Csákvár 1-0 (1-0)
Békéscsaba 1912 Előre-BFC Siófok 4-1 (2-1)
Budafoki MTE-Pécsi MFC 2-0 (2-0)
Tiszakécskei LC-FC Ajka 4-1 (2-1)
Nyíregyháza Spartacus FC-Kecskeméti TE Hufbau 2-2 (1-1)

Az állás: 1. Vasas 68 pont, 2. DVTK 61, 3. Szeged 59

Borítókép: Hinora, Radó, Ihrig-Farkas, Feczesin: a Vasas mintha kinőtte volna az NB II-t (fotó: vasasfc.hu)

További tartalmak