Musorujsag
Élő Eredmények

Három érvénytelen, két szabályos gól: emberhátrányban is pontot mentett a Fehérvár az MTK otthonában

Három érvénytelen, két szabályos gól: emberhátrányban is pontot mentett a Fehérvár az MTK otthonában

m4sport.hu | Sz.V.
Mezei szabadrúgása és Fiola kiállítása után az MTK már szinte zsebben érezhette a nagyon fontos három pontot, de Loic Nego a hajrában egyenlített.

OTP Bank Liga, 27. forduló
MTK Budapest–MOL Fehérvár FC 1–1 (0–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2000 néző

V: Bogár Gergő (Tóth II V., Buzás B.)

Gólszerző: Mezei (51.), ill. Nego (84.)
Sárga lap:
Varju (19.), Mezei (90.) ill. Makarenko (16.), Funsho (73.)
Piros lap: Fiola (79.)

MTK: Mijatovics – Varju (Vancsa, 59.), Szépe, Rajkovics, Herrera – Ramadani, Mezei (Stieber, 92.) – Kadlec (Várkonyi, 59.), Palincsár, Kovácsréti (Kovács M., 92.) – Futács (Miovszki, 59.)
Fehérvár: Kovács D. – Bese (Dárdai, 70.), Rus, Stopira – Nego, Fiola, Makarenko (Rúben Pinto, 70.), Hangya – Nikolics, Kodro (Petryak, 70.), Funsho

Harmadik alkalommal találkozott az MTK és a Fehérvár az NB I-ben úgy, hogy Márton Gábor és Michael Boris dirigálta a két gárdát (Márton fehérvári karrierjét éppen jelenlegi csapata pecsételte meg egy 2–1-es sikerrel) – de ebben a felállásban először, azaz előbbinek a fővárosiak, utóbbinak a piros-kékek kispadját kellett elfoglalnia.

A két együttes idei teljesítményében mindenképp hasonló, hogy az elvárásokat meglehetősen alulmúlja: az egyik legerősebb kerettel bíró Fehérvár csak a hatodik helyről várta a 27. fordulót, az MTK pedig egyenesen az utolsó pozícióból, e tekintetben a pontokra leginkább a kék-fehéreknek volt szüksége.

Nem túl magas iramon és színvonalon zajlott az első félóra, a kapuk csak ezt követően forogtak veszélyben, elsősorban a fehérvári: több lehetősége is volt az MTK-nak, a legnagyobb Kovácsréti Márk előtt adódott, de érthetetlen megoldást választott.

A futballistákkal ellentétben a VAR-kocsi legénysége a megszokottnál intenzívebben dolgozott: egy–egy szabálytalan gól mellett két tizenegyes-szituációt is vizsgált, de minden esetben a védekező csapatnak kedvezett.

A fordulás után aztán szabályos gól is született, egészen pompás: Mezei Szabolcs nagyjából 22 méterről tekert Kovács Dániel kapujába.

Az enerváltan futballozó fehérváriakat Boris hármas cserével és szerkezetváltással próbálta felrázni, s bár Fiola Attilát hosszas videózás után Bogár Gergő kiállította, a piros-kékek Loic Nego közeli találatával mégiscsak elhoztak egy pontot a Hungária körútról. Az MTK hatalmas lehetőséget szalasztott el, maradt sereghajtó, s egyre közelebb a másodosztályhoz.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak