Musorujsag
Élő Eredmények

Tovább tart az újpesti remeklés, ezúttal Pakson nyertek magabiztosan

Tovább tart az újpesti remeklés, ezúttal Pakson nyertek magabiztosan

m4sport.hu
A paksiak csak annak örülhetnek, hogy Ádám Martin megszerezte szezonbeli 25. gólját.

Az Újpest 3-1-re nyert a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi játéknapján. A lila-fehérek legutóbbi hét élvonalbeli találkozójukból hatot megnyertek, idegenben pedig egymást követő harmadik fellépésükön diadalmaskodtak. A két csapat április 19-én a Magyar Kupa elődöntőjében is találkozik egymással.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Paksi FC-Újpest FC 1-3 (1-1)
Paks, v.: Erdős
gólszerzők: Ádám (24., 11-esből), illetve Beridze (37.), Zivzivadze (56.), Osváth (69., öngól)
sárga lap: Szélpál (34.)
Paksi FC:
Nagy G. – Medgyes, Szabó J., Szélpál, Lenzsér, Osváth (Sajbán, 71.) – Balogh (Szabó B., 59.), Nagy R. (Böde, 59.), Windecker – Ádám, Haraszti (Kocsics, 83.)
Újpest FC:
Pajovic – Pauljevic (Kastrati, 66.), Kutrumpisz, Diaby, Antonov – Csongvai, Mitrovic (Boumal, 90.), Onovo – Croizet (Katona, 89.), Zivzivadze, Beridze (Mack, 72.)

Mindkét együttes támadólag lépett fel, így folyamatosan veszélyben forogtak a kapuk. Előbb az Újpest, aztán a Paks jegyzett egy kapufát, végül a hazaiak kerültek előnybe, miután az ex-újpesti Windecker harcolt ki egy büntetőt, amelyet a góllövőlistát vezető Ádám értékesített. A vendégek lendülete nem tört meg és a félidő hajrájában egyenlítettek.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a második újpesti gólhoz viszont egy óriási paksi védelmi hiba kellett, a lila-fehérek gólszerzője Zivzivadze volt. A Paks Ádám közeli fejesével úgy tűnt, kiegyenlített, a VAR-vizsgálat azonban lest jelzett. A 69. percben az Újpest egy öngóllal növelte előnyét, ezt követően a Paks teljesítménye visszaesett, ugyanakkor a vendégek sem tudtak újabb gólt szerezni, pedig több lehetőségük is volt erre.

Értékelések a mérkőzést követően:

Borítókép: ujpestfc.hu

További tartalmak