Musorujsag
Élő Eredmények
×

Tovább gyűrűzik a címervita Újpesten: az UTE nyílt levélben figyelmezteti Duchatelet-t – reagált a tulajdonos

m4sport.hu
Az Újpesti Torna Egylet kedden nyílt levélben emlékeztette és figyelmeztette az Újpest FC tulajdonosát, Roderick Duchâtelet-t, hogy a 2022. január 26-án született, megfellebbezhetetlen bírósági döntés értelmében a Kúria kötelezte az Újpest 1885 Futball Kft-t, hogy harminc napon belül állítsa vissza a klub régi címerét. Ez azonban azóta se történt meg. Az UTE végrehajtási eljárást helyezett kilátásba, a belga üzletember az m4sport.hu-nak reagált a nyílt levélre.
Roderick Duchatelet, az Újpest FC elnöke, tulajdonosa (fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az Újpest FC 2017. július 3-án változtatta meg a csapat címerét, az UTE azóta minden eszközzel azon dolgozott, hogy visszaállítsa a szurkolók által közkedvelt és visszakövetelt, az egyesületet reprezentáló címert.

Az UTE korábban az Alkotmánybírósághoz fordult, amely 2021-ben elismerte igazát, és úgy határozott, a Kúria tévedett, amikor az ügyet első körben közös cégen belüli vitának tekintette, amelynek személyiségi jogi vonzata nincs, ezért nem vizsgálta, hogy az Újpest FC címerének megváltoztatása negatív hatással van az UTE jóhírére, sérti az arculati elemhez fűződő jogát. Mivel az Ab szerint alapjog is sérült, a Kúriának újra kellett tárgyalnia az ügyet.

Miután a Kúria újravizsgálta az ügyet, a január 26-i végleges döntéssel az UTE-nak adott igazat, és kötelezte az Újpest FC-t, hogy a jogsértő magatartást 30 napon belül hagyja abba.

(forrás: Újpest FC)

Azóta már több mint két és fél hónap telt el, de fejlemény nem történt, az Újpest FC továbbra is a megváltoztatott címert használja a mezeken.

Az UTE ezért úgy döntött, nyílt levelet tesz közzé, amelyben nyomatékosan utasítja a belga tulajdonost, hogy tartsa be az ítélőtábla döntését, különben “végrehajtás útján tesz meg mindent a jogerős bírói ítélet végrehajtása érdekében”.

A nyílt levéllel kapcsolatban az m4sport.hu megkereste az Újpest FC-t. Mint kiderült, alapvető félreértés van a felek között, Roderick Duchatelet szerint egyelőre nem született jogerős ítélet.

„Abban az esetben állítjuk vissza a régi címert, ha minden rendelkezésünkre álló jogi lehetőséget kimerítettünk és az ítélet jogilag kötelező érvényű ránk nézve” – reagált Duchatelet.

A levél teljes szövege alább olvasható.

(Forrás: UTE)

További tartalmak