Musorujsag
Élő Eredmények

Magabiztos, háromgólos győzelemmel kupadöntős a Ferencváros

Magabiztos, háromgólos győzelemmel kupadöntős a Ferencváros

m4sport.hu
Az NB I-ben listavezető Fradi az elődöntőben kapta első gólját az idei kupasorozatban.

A papírformának megfelelően a Ferencváros jutott másodikként a döntőbe a labdarúgó MOL Magyar Kupában, miután szerdán magabiztos, háromgólos győzelmet aratott a másodosztályú ETO FC otthonában, Győrben. A Puskás Arénában sorra kerülő május 11-i fináléban a Paks lesz az FTC ellenfele, a Tolna megyei csapat kedden a tavaly győztes Újpestet búcsúztatta. A fővárosiak 2017 után jutottak ismét a fináléba.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
ETO FC (NB II)-Ferencvárosi TC 1-4 (0-2)
Győr, ETO Park, 6000 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Bacsa (73.), illetve Boli (23., 52.), Zachariassen (32.), Lipták (78., öngól)
sárga lap: Vernes (84.), Csonka (92.), illetve Somalia (72.), Laidouni (83.)
ETO FC:
Fadgyas – Kovács K., Kiss M. (Bacsa, 62.), Csonka, Lipták, Forgács – Tuboly (Klausz, 77.), Toma, Vitális (Berki, 62.) – Farkas B. (Hanzli, 77.), Óvári (Vernes, 62.)
Ferencvárosi TC:
Dibusz – Somalia, Blazic (Kovacevic, 56.), S. Mmaee, Pászka – Esiti, Loncar (Besic, 74.) – Zachariassen, Auzqui (Laidouni, 56.), Nguen (Marin, 64.) – Boli (Bassey, 74.)

Zárt védekezéssel próbálta útját állni a ferencvárosi rohamoknak a győri csapat, de a fölényben játszó vendégek többször is megtalálták a rést. Előbb Zachariassen a 15. percben a keresztlécet találta el, majd az első félidő derekán Boli megszerezte a vezetést. Egy szabadrúgás után növelte előnyét az FTC, amely kézben tartotta a találkozót, kevés lehetőséget adva a riválisnak.

Sokáig a szünet után sem változott a játék képe, a fővárosiak nem álltak le, amellett, hogy újabb gólt szereztek, nem engedték kibontakozni az ETO-t, s hatalmas labdabirtoklási fölényben voltak. A hajrához közeledve aztán kissé könnyelművé vált az FTC, egyszer-kétszer Dibusznak is védenie kellett, majd egy szabadrúgást követően összejött a szépítés is a hazaiaknak. Ez azonban érdemben nem befolyásolta az eredményt, főleg úgy, hogy Lipták öngóljával öt perc múlva visszaállt a háromgólos különbség.

A másodosztályban jelenleg 11. ETO FC korábban két élvonalbeli ellenfelet – a Puskás Akadémiát és a MOL Fehérvárt – is búcsúztatott, az OTP Bank Liga címvédője és aktuális éllovasa azonban már túl nagy falat volt a számára.

A Fradi 33. alkalommal jutott a döntőbe, ebből 23 alkalommal sikerült is megnyernie a kupát. A Paks első kupadöntőjére készül. A finálét az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti. 

 

További tartalmak