Musorujsag
Élő Eredmények

Csercseszov: Azok az érzelmek, amik ma a pályán voltak, lenyűgözőek

Csercseszov: Azok az érzelmek, amik ma a pályán voltak, lenyűgözőek

m4sport.hu
Dibusz Dénes szerint egy telt házas Újpest elleni meccsen bajnoknak lenni ritkán adatik meg egy csapat életében, mindenkinek örök élmény marad.

A Ferencváros 2-1-re legyőzte  a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi játéknapján, így a hátralévő meccsek eredményétől függetlenül megvédte a címét. A találkozó után a zöld-fehérek érthetően örömtelien, míg a lila-fehérek csalódottan nyilatkoztak az M4 sport kamerái előtt.

Megjártuk a poklot is, de a gólnál láttam egyből, hogy kéz volt, örülök, hogy a videószobában is így látták” – értékelt a találkozó után Dibusz Dénes, a Ferencváros csapatkapitánya. A válogatott kapus elmondta, nehéz meccsen vannak túl, hiszen hamar hátrányba kerültek, de sikerült még az első félidőben fordítaniuk.

Végig nyílt meccs volt, örülök hogy megnyertük. Az ember mindig úgy készül a bajnoki szezonra, szeretne bajnok lenni. Tavaly is az Újpest ellen sikerült bajnoknak lenni, de akkor zárt kapus volt a mérkőzés. Most telt ház előtt lettünk bajnokok, ami mindenkinek örök élmény lesz. Egy Újpest elleni meccsen bajnoki címet ünnepelni hazai pályán, ritkán adatik meg egy csapat életében„.

Milos Kruscsics, az Újpest vezetőedzője szerint az első félidőben a gyors gól után idegesen kezdtek el játszani, nem úgy, ahogy ilyenkor kellene, ahogy szoktak. Ez volt az oka, hogy két gólhoz is hozzásegítették a Ferencvárost. „Ezt követően a szerencse sem állt nagyon mellénk. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, nagyon jó meccset játszottunk, egy igazi derbit, az ilyenekből csak profitálhat a magyar labdarúgás. Mind a két csapatnak volt esélye a győzelemre. Az utolsó pillanatokban tényleg balszerencsések voltunk, de így is gratulálok a játékosoknak„.

A szakember szerint egész egyszerűen magukra húzták a Ferencvárost. „Amikor a kapunktól távol voltak akkor is olyan ügyetlenül játszottunk, hogy hozzá segítettük őket ahhoz, hogy lerohanják a tizenhatosunkat. Értem a játékosokat, hogy szerettek volna még rátenni egy lapáttal, de ennek az lett a következménye, hogy kaptunk két gólt„.

Kemény derbi volt, de erre is készültünk A Fradi és mi is jó formában voltunk. Próbáltuk a saját focinkat játszani, helyzeteket kialakítani. Nagyon csalódott vagyok, hogy legalább egy pontot nem tudtunk elvinni. Mindig ide jövünk, a szívünket-lelkünket kirakjuk a pályára de ez eredménnyel nem párosul” – mondta Csongvai Áron, a lila-fehérek csapatkapitánya, aki szerint felemelhetik a fejüket, hiszen ahhoz képest ahogy a tavaszt kezdték, most már a negyedik hely a cél, ami a Fradi kupagyőzelme esetén nemzetközi kupaindulást érhet.

Sztanyiszlav Csercseszov, a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője. MTI/Illyés Tibor

A futball istene volt olyan kegyes hozzánk, hogy nem csak egy derbit játszottunk hanem a bajnoki címet eldöntő meccset is le tudtuk játszani. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de azok az érzelmek amik ma a pályán voltak, lenyűgözőek. Nem sokszor adatik meg az embernek, hogy egy szezonban bajnoki és kupacímet is összehozzon” – mondta Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője.

Elárulta, amikor a zöld-fehérekhez került, csak az eredmények voltak a szeme előtt, ezekből a bajnoki cím már megvan. Amikor látta a csapat buszán a 32-es számot, úgy volt vele, a 33-as sokkal szebb. Nagy ünneplésre azonban nem lesz lehetősége a játékosoknak, hiszen hétfőn 11:30-kor már edzésük lesz.

Pászka Lóránd elárulta, örül, hogy bemutatkozhatott az élvonalban, kupadöntős és bajnokcsapat tagja lett. Vécsei Bálint elmondta, számára azért kiemelten fontos a mostani bajnoki cím, mert most játszotta a legtöbbet, hasznos tagja tudott lenni a csapatnak. „A bajnoki cím ellenére van hiányérzetünk, mert úgy éreztük, sokkal több van még ebben a csapatban. Úgy gondolom, ennél több is kell, hogy a nyáron sikeresek lehessünk a nemzetközi porondon” – zárta a válogatott középpályás.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov, a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután csapata 2-1-re legyőzte ősi riválisukat, a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a Groupama Arénában 2022. április 24-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak