Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nagy Miklós: Hosszú, rögös, küzdelmes volt az út a feljutásig

Nagy Miklós: Hosszú, rögös, küzdelmes volt az út a feljutásig

m4sport.hu
A következő idényben elsősorban arra törekednek majd a labdarúgó OTP Bank Ligába feljutott Vasasnál, hogy a csapat stabilizálja a helyét az élvonalbeli bajnokságban

A listavezető Vasas hétfőn gól nélküli döntetlent játszott a Haladás otthonában a labdarúgó NB II 35. fordulójának zárómérkőzésén. Az angyalföldiek a Diósgyőr vasárnapi vereségével már biztosították feljutásukat az NB I-be, a mostani pontszerzésükkel pedig az is eldőlt, hogy bajnokként kerülnek vissza az élvonalba.

A feljutásról, az ünneplésről és az élvonalbeli tervekről is beszélt Nagy Miklós sportigazgató és Pátkai Máté az együttes középpályása az M4 Sport Sporthíradójában.

Ez a negyedik bajnoki címem, az NB II-ben az első, de ez volt a legjobb bajnoki ünneplés amit átéltem” – mondta Pátkai, aki korábban az MTK-val, a Győrrel és a Videotonnal is bajnoki címet ünnepelhetett az élvonalban.

Hatalmas feszültség és érzelmek szabadultak fel, nagyon tudtunk örülni. Ez egy hosszú, rögös, küzdelmes út volt, ezért édesebb a siker. Nem mondom végig az utunkat, de nagyon sokszor apróságokon múlt, hogy nem tudtunk eddig sikert elérni. Így visszatekintve lehet, nem is olyan nagy baj, hogy csak most jutottunk fel, mert meg kellett érnie a csapatnak, hogy idáig eljussunk” – mondta Nagy Miklós.

A korábbi válogatott középpályás szerint fontos volt, hogy a szezon során voltak olyan pillanatok, amelyekből döntő szituációkban ők jöttek ki jól. A végére aztán kinyílt az olló, és megérdemelten jutottak fel. Véleménye szerint Kuttor Attila stabilitást adott a csapatnak, és tavasszal jött ki az a munka amit ősszel elkezdtek vele.

Maximális az összhang edző és a játékosok között. Egyre kevesebb érkezőnk volt a szezon során, nem volt nagy mozgás. Emellett elég nagy szakmai stábbal dolgozunk, komoly stábmunka folyik és ezt mostanra a keret is megszokta. Minden félév hozzátett ehhez a sikerhez, mindenből tudtunk tanulni. Tanultunk a vereségekből és a kudarcokból is. Szépen lassan épült ez dolog és most értünk el oda, hogy sikert is elérjünk” – mondta a sportvezető.

Pátkai szerint alapnak jó a mostani keret az NB I-re is, de van differencia és ezt jövőre be is kell bizonyítaniuk, éppen ezért nem szabad túl nagy elvárást támasztani a csapattal szemben. Lehet, sokan túlértékelik ezt a keretet mert simán feljutottak, de nem tudni, ez mire lesz elég egy osztállyal feljebb.

Nagy Miklós szerint nem szabad magukat elaltatni, ezt a hibát már tavaly elkövették, amikor mindenki esélyesként tekintett rájuk. Nem szabad túlértékelni magukat, Azt a játékot kell megvalósítani, amit a másodosztályban már meg tudtak.

Nem szeretnénk nagyra törő terveket, szeretnénk stabilizálni a helyünket az élvonalban. A koncepciónk az volt, ne kelljen új keretet építeni a nyáron. Morálisan is ez a kötelesség, hiszen ezek a játékosok vívták ki a sikert. Van egy csapatunk ami ebben az osztályban már bizonyított. Biztos, hogy frissíteni, erősíteni kell, de nem várhatók hatalmas változások” – összegzett a sportvezető.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek