Musorujsag
Élő Eredmények
×

Révész: Jól összerakott keret, nem véletlen a második hely – Európai indulást ünnepeltek Kisvárdán

Révész: Jól összerakott keret, nem véletlen a második hely – Európai indulást ünnepeltek Kisvárdán

M4 Sport
Az Újpest 2-1-s legyőzése után Kisvárdán a bebiztosított európai kupaindulást ünnepelték a hazai játékosok és szurkolóik: a klubtörténet első dobogós helyezéséről a sportigazgató Révész Attila azt mondta, reális elvárás volt egy ilyen erős kerettől.

„Az érzés az leírhatatlan” – örült a lefújást követően a stadionban eluralkodó fiesztahangulatnak Révész.

A szakember az M4 Sport kamerái előtt megérdemelt győzelemről beszélt. Szerinte megszokott erős kezdés meghozta az eredményét, és azt sem bánta, hogy nem kétgólos előnnyel mentek a szünetre, mert az újpesti szépítés „felfokozott koncentrációt eredményezett, nem pedig megelégedettséget, ami már korábban előfordult”.

Hangsúlyozta, a Konferencia-liga-selejtezőt érő dobogós helyezést jelentő pontok viszont hosszú folyamat végét tetőzték be. „Volt egy megtorpanásunk. Megbeszéltük, helyre tettük a dolgokat és azzal a mentális erővel léptünk ki, ami nálam a legfontosabb. Hogy a szertáros is úgy akarja a sikert, mint a legjobb támadó.”

Kiemelte, hogy a kispadjuk lényegesen erősödött, a tavaszi utolsó meccseken meg is mutatkozott, hogy ilyen hosszú sosem volt. Nem tagadta, hogy szerencséjük is volt, mivel az ellenfelek is akkor kerültek hullámvölgybe, mikor a várdaiakat a COVID utolérte.

Viszont nem tartja meglepetésnek, amit elértek.

„Egymásért küzdő, jól összerakott keret. A mai magyar mezőnyben nem véletlen áll a második helyen. Megvannak az induló játékosaink, a kombinatívak, a rengeteget futni tudók, valamint a nagyon masszív védőink. a két szélen extra gyors játékosaink vannak, mind hátul, mind a szárnyakon” – foglalta össze, hogy az ily komplex kerettől az élvonal kihívásainak ismeretében miért volt reális elvárás az európai indulás kivívása.

A hátralévő két fordulóban értelemszerűen a második hely megőrzése a cél. Ehhez Pakson, majd a ZTE elleni hazai szezonzárón legalább annyi pontot kell bezsebelni, mint a rivális Puskás Akadémia. „Bele sem merek gondolni, mi lenne, ha megszereznénk” – mosolygott Révész.

Borítókép: A győztes kisvárdai csapat tagjai ünneplik, hogy bebiztosították a klubtörténet első nemzetközi kupaszereplését (MTI/Czeglédi Zsolt).

További tartalmak