Musorujsag
Élő Eredmények

A Puskás kikapott otthon, hazai győzelemmel biztosította be ezüstérmét a Kisvárda

A Puskás kikapott otthon, hazai győzelemmel biztosította be ezüstérmét a Kisvárda

m4sport.hu
A zárófordulót előnyösebb helyzetből kezdő Kisvárda története legjobb szereplését produkálva lett ezüstérmes, míg a tartalékos Puskás otthon kapott ki a kiesés elől menekülő Honvédtól.

OTP Bank Liga, 33. forduló
Puskás Akadémia FC–Budapest Honvéd FC 1–2 (1–2)
Felcsút, Pancho Aréna v: Vad II István
gólszerzők: Favorov (46.), ill. Lukics (5.), Zsótér (15.)
sárga lap:
Doka (21.)
PAFC: Tóth B. – Favorov, Nunes, Stronati, Deutsch (Slagveer, a szünetben) – Van Nieff, Urblík – Komáromi, Baluta, Nagy Zs. (Kozák, 76.) – Skribek (Corbu, 59.)
Honvéd: Szappanos – Petkovics, Batik, Lovric, Tamás – Pantelics (Petrusenko, 76.), Hidi (Bőle, 76.) – Doka, Zsótér, Drazsics (Nagy G., 69.) – Lukics (Traoré, 88.)

Kisvárda Master Good–ZTE FC 2-1 (1-1)
Kisvárda, Várkerti Stadion, v.: Pintér
gólszerzők: Leoni (13.), Karabeljov (92.), illetve Tajti (37., 11-esből)
sárga lap: Prenga (59.), illetve Lesjak (82.), Huszti (84.)
Kisvárda Master Good: Odincov – Kravcsenko, Melnyik (Zlicic, 88.), Prenga, Peteleu (Hej, 88.) – Karablejov, Ötvös (Makowski, 76.), Bumba (Navratil, 76.), Asani, Leoni – Camaj (Mesanovic, 65.)
ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi – Huszti, Spoljaric (Halilovic, 67.), Tajti, Sankovic, Bedi – Meshack (Szalay, 78.)

Az utolsó forduló előtt a Kisvárda két ponttal többet gyűjtött mint a Puskás Akadémia, így a felcsútiak csak úgy lehettek volna ezüstérmesek, ha riválisuk kikap, ők pedig bármilyen arányban nyernek, vagy kisvárdai döntetlen esetén legalább hat góllal megverik a Honvédot.

A várdaiak azonban nem bíztak semmit a véletlenre, már a 13. percben előnybe kerültek, miközben az első negyedóra végére a felcsútiak már kétgólos hátrányban voltak. A Puskás azonban még az első félidő utolsó pillanataiban szépíteni tudott, így ismét nyílt volt a párharc.

A második játékrészben a Kisvárda inkább csak az eredmény tartására törekedett, miközben a Puskás mindent megtett az egyenlítésért, de igazán komoly helyzetig nem jutottak az öt védővel felálló kispestiek ellen.

A hajrában aztán a Kisvárda megszerezte a győztes gólt is, amivel végleg minden lényegi kérdés eldőlt. A szabolcsi együttes történelme legjobb eredményét könyvelheti el az ezüstéremmel, míg a felcsútiak elmondhatják magukról, az elmúlt három bajnokságban mindháromszor a dobogón végeztek.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Kisvárda Master Good-ZTE FC 2-1
MTK Budapest – Debreceni VSC 3-0
Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 1-2
Gyirmót FC Győr-Ferencváros 1-2
MOL Fehérvár FC-Paksi FC 2-2
Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 2-3
forrás: M4 Sport

További tartalmak