Musorujsag
Élő Eredmények

Az MTK-val kieső Futács Márkó: Az egyik szemünk sír, a másik nevet, mert megtettünk mindent

Az MTK-val kieső Futács Márkó: Az egyik szemünk sír, a másik nevet, mert megtettünk mindent

m4sport.hu
Horváth Dávid annak örül, nem egy szétesett csapat folytatja a következő szezonban a másodosztályban.

Az MTK hiába győzte le 3-0-ra a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, a fővárosi gárda búcsúzott az élvonaltól. A kék-fehérek ugyan jól hajráztak a bajnokságban – három győzelem és egy döntetlen az utolsó négy fordulóban -, ez a jó sorozat kevésnek bizonyult a bennmaradáshoz. Viszont megszakadt a DVSC elleni rossz szériája, a fővárosi együttes három vereség és öt döntetlen után tudta legyőzni a hajdúságiakat az OTP Bank Ligában.

Az volt a lényeg, emelt fővel tudjunk távozni, ha távozni kell az élvonalból. Az utolsó fordulókra száznyolcvan fokos fordulat állt be, sajnálom, hogy nem sikerült. A csapaton is lehetett érezni a pozitivitást a mentális változást, a mi a meccseken is kijött. Az egyik szemünk sír, a másik nevet, mert megtettünk mindent. Le kell vonni a tanulságokat” – értékelt Futács Márkó, az MTK támadója, aki elárulta, a folytatásban is az MTK-ban szeretne játszani és már a következő szezonban visszajutni az élvonalba.

Egy kiesésnél nem csak az utolsó négy mérkőzés, fordulók is számítanak. Annak örülök, hogy a játékosok meg tudták mutatni, milyen emberek, milyen karakterek és nem egy szétesett csapat folytatja a következő szezonban a másodosztályban” – értékelt Horváth Dávid az MTK vezetőedzője.

Véleménye szerint a gondolkodás az amiben leginkább előreléptek és egy olyan együttműködést sikerült kialakítani ami eredményes volt.

Én más információt nem kaptam a vezetőktől, mint hogy erre a négy fordulóra készítsem fel a csapatot. Holnap pihenőnapom van, kedden pedig az U19-es csapat edzését fogom vezetni” – mondta a jövőjével kapcsolatban a négy forduló alatt tíz pontot szerző szakember.

Jól kezdtünk, de az MTK a mi hibáinkból többször is tudott veszélyeztetni, és egy pontrúgásból meg is szerezték a vezetést. A második gólnál is simán átmentek rajtunk, abból lett a 11-es is” – értékelt Joan Carillo, a Debrecen szakvezetője, aki a vereség ellenére külön gratulált csapatának, a 7. helyhez. Úgy érzi, csapatának még rengeteg lehetősége van a fejlődésre.

Nagyon kényelmesen játszottunk, sok hiányérzet, csalódottság van bennem. Nagyon rosszul teljesítettünk ma, azt éreztem, elengedte a csapat a mai meccset akaratban. Megint rögzített szituációkból kaptuk a gólokat, egyáltalán nem vagyok elégedett” – mondta Dzsudzsák Balázs a debreceniek csapatkapitánya, aki szerint roppant hullámzó volt a csapata teljesítménye az egész szezon során.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Kisvárda Master Good-ZTE FC 2-1
MTK Budapest-Debreceni VSC 3-0
Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 1-2
Gyirmót FC Győr-Ferencváros 1-2
MOL Fehérvár FC-Paksi FC 2-2
Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 2-3

forrás: M4 Sport
Borítókép: Az MTK játékosa, Futács Markó a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott MTK Budapest - Debreceni VSC mérkőzés végén. MTI/Kovács Anikó

További tartalmak