Musorujsag
Élő Eredmények
×

Baráth Péter, az év felfedezettje: Tudatosan szeretném felépíteni a karrieremet

Baráth Péter, az év felfedezettje: Tudatosan szeretném felépíteni a karrieremet

m4sport.hu
A RangAdó Gálán az elmúlt szezon felfedezettjének választott Baráth Péter tisztában van vele, még mibden kell fejlődnie, de bízik benne, egyszer Németországban vagy Olaszországban is bizonyíthat majd.

Nagy megtiszteltetés, hogy ezt a díjat átvehettem, sok munkával járt, hogy elérjem ezt a kitűzött célt. Szeretnék minél több díjat elérni, de elsősorban a játékra szeretnék figyelni, hogy jó karriert tudjak befutni” – mondta a debreceni játékos az M4 Sport stúdiójában a díj átvétele után.

Úgy véli, ez egy jó visszaigazolás a klub számára is, hiszen szeretik a fiatalokat tűz közelbe a felnőtt csapathoz helyezni . “Úgy gondolom, ennek meg is van az eredménye, van jó pár olyan fiatal játékos, aki akár rövid időn belül a kezdőbe is tud kerülni“.

A 21 esztendős labdarúgó Gyulaházán kezdett el futballozni, nyolcadikos korában egy évig játszott Kisvárdán, innen került Debrecenbe az Akadémiára, ahol véleménye szerint minden adott, hogy egy fiatal játékos ki tudja hozni magából a maximumot.

A futball mellett a tanulást sem hanyagolta el, jelenleg a debreceni egyetem hallgatója sport és rekreációszervezés szakon

A tavalyi szezonnak hatalmas teherrel vágott neki, mert tavasszal elhunyt az édesanyja. Nagyon sok ember nyújtott számára támogatást családján és barátnőjén kívül a csapatból, barátok közül, hogy ezzel a teherrel meg tudjon birkózni. “Nem könnyű még most se feldolgozni, de tisztában vagyok vele, az élet nem áll meg, csinálni kell tovább. Úgy gondolom, büszke rám és a testvéreimre egyaránt“.

MLSZ/Balogh Dávid

Nagyon sok minden van amiben még fejlődhetnék, de lejátszottam egy olyan szezont, amit sérülés nélkül letudtam. Ez nagyban segített tapasztalatot szerezni, hiszen a szezon elején még belső védőt játszottam, később kerültem fel a középpályára. De ezek a dolgok is segítettek a fejlődésben” – értékelte a szezont.

Olyan játékosnak tartja magát, aki szereti betartani az edző kérését, és egyébként is szeretne mindig maximumot nyújtani. A debreceni keretben vannak sokkal rutinosabb labdarúgók, de előfordul, hogy a posztjánál fogva neki kell irányítani őket, amit elfogadnak.

Bízom benne, be tudok mutatkozni a válogatottban, én már annak is örültem, hogy márciusba kerettag voltam és felmerült a nevem. Tudatosan szeretném felépíteni a karrieremet, tudom, nem szabad kapkodni. A német olasz stílus tetszene, valamikor szeretnék egy olyan szintre eljutni, de mindezt szépen fokozatosan felépítve” – monda a jövőbeni terveiről.

Borítókép: MLSZ/Balogh Dávid

További tartalmak