Musorujsag
Élő Eredmények
×

Révész Attila a meglepő fordulatok mestere: interjún jelentett be edzőváltást agykutató tervei előtt

Révész Attila a meglepő fordulatok mestere: interjún jelentett be edzőváltást agykutató tervei előtt

m4sport.hu
A Kisvárda labdarúgócsapatának sportigazgatója már a szezon végén éreztette, hogy a magyar labdarúgás közegéből elege van, várhatóan nem irányítja tovább a klubot. Ahogyan fogalmazott: "nagy mértékben visszaveszek". Szerdán a Nemzeti Sportnak adott interjúban fejtette ki, mily módon kíván visszavenni, de előtte egészen sajátos módszerrel oldotta meg a várdai edzőkérdést.

 

Kiváló szezont futott a Kisvárda labdarúgócsapata, amelyet az elején a portugál Joao Janeiro irányított a kispadról, majd Erős Gábor vette át a helyét, akinek viszont nincs megfelelő edzői képesítése, így a mérkőzések után rendszeresen a klub sportigazgatója Révész Attila nyilatkozott a maga egyéni, őszinte, köntörfalazástól totálisan mentes stílusában. A csapat bravúros teljesítményt nyújtva az OTP Bank Liga második helyén végzett.

Az idény végeztével már megszellőztette, hogy távozik a klub éléről, csak nagyon érintőlegesen foglalkozik a Kisvárda csapatának dolgaival – kedden az M4 Sportnak megerősítette a búcsút, szerdán pedig már a Nemzeti Sportnak adott interjút.

“Egyelőre csak az biztos, hogy nem maradok a magyar labdarúgásban, ebből most elég volt egy időre” – jelentette ki határozottan, majd némi hatásszünetet követően elárulta, mivel szeretne foglalkozni.

“Szeretném tanulmányozni az edzések hatását az emberi agyra. Az angol csapatoknál már nagyon nagy hangsúlyt fektetnek ezekre az agyi mérésekre, a kognitív képességek fejlesztésére, az agyi regenerációra.

„Sajnos Magyarországon még nagyon gyerekcipőben jár ez a tudományág, pedig egyre nagyobb szerepet kaphat a jövőben. Nem titok, ezen a területen szeretném képezni magam, elmélyíteni a tudásomat, minden bizonnyal Angliában” – érkezett a váratlan bejelentés a 49 éves sportvezetőtől, ami még tartogatott egy jelentős csavart a beszélgetésben.

A kérdésre, hogy az Európa-konferencialiga mérkőzéseken a jelenlegi edző, Erős Gábor irányítja-e a csapatot – függetlenül attól, hogy nem rendelkezik megfelelő papírral –, a válasz még nem feltétlenül lett volna meglepő:

“A kérdés azért irreleváns, mert biztos, hogy nem Erős Gábor marad a vezetőedző.”

… ha a riporter nem lepődik meg, miután a lap egy nappal korábbi számában megjelent interjúban az említett Erős Gábor még úgy nyilatkozott, mint akinek fogalma sincs arról, hogy a következő szezonban nem ő fog ülni a kispadon.

“Pedig nem ő marad az edző, ez eldöntött kérdés” – erősítette meg Erős kvázi menesztését Révész, aki ugyan elengedi – ha nem is teljesen – a klubot a következő szezonra, de a csapat építését – beleértve az edzőkérdést – még ő akarja levezényelni.

“Úgy tervezzük, ha ebben a hónapban összeáll a játékoskeret, ahhoz illő vezetőedzőt választunk. Jelöltjeim már vannak természetesen, de még sok szempontot figyelembe kell vennünk.”

Mint Révész Attila az M4 Sportnak elárulta, júliusban távozik a Kisvárdától, de addig azért megteszi azt, amit talán ésszerűbb lenne annak tennie, aki ténylegesen az egyesülettel fog foglalkozni az „agykutató” munka helyett: keretet épít, edzőt választ.

 

Borítókép: Révész Attila (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek