Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Ádám: A labdás játékban hatalmasat léptünk előre

Szalai Ádám: A labdás játékban hatalmasat léptünk előre

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 1-0-ra legyőzte Angliát a Nemzetek Ligája A divíziójának nyitófordulójában. Szalai Ádám elmondta, a támadásépítéseik működtek, és szerinte Nagy Zsolt volt a meccs legjobbja, aki úgy érezte a büntetőt érő szituációban meg tudja tartani a labdát. Szoboszlai Dominik elárulta, nem szokták megbeszélni, ki végzi el a tizenegyest.

„Ez a minimum, hogy a gyerekek lássák tőlünk, hogy a magyar csapat mire képes – kezdte Szalai Ádám a mérkőzést követően. – A gólt követően kicsit visszavettünk, az előtte való hetven perc sokkal jobban néz ki. Örülök, hogy ennyi fiatalnak örömet szerezhettünk. A labda elleni játékunk eddig is rendben volt, most labdával is rengeteget fejlődtünk, a támadásépítéseink nagyon jól működtek, domináltuk a játékot, ami szinte hihetetlen. Le a kalappal a csapat előtt, már korábban is bizonyítottuk, hogy tudunk ilyen erős csapatok ellen is játszani. Van már öt topligás játékosunk, remélem, a fiatalok közül is egyre többen eljutnak a legmagasabb szintre. De ma mindenki odatette magát, Lang Ádám hatalmasat játszott, de nálam Nagy Zsolt volt a meccs embere!”

Szalai Attila szerint hatalmas támogatást adtak a stadionba kilátogató gyerekek és kisérőik, hatalmas hangulatot teremtettek, ezért nagyon hálásak nekik.

„Ez mind a csapategységről és az összetartásról szól, ami az elmúlt években minket erőssé tett, ezt próbáljuk tovább folytatni. Azt, hogy együtt küzdünk, hajtunk az utolsó leheletünkig, méterig a szurkolókkal támogatva, a stábbal, mindenkivel, aki támogatja a válogatottat” – mondta Szalai Attila.

Nagy Zsolt szerint úgy teljesítettek csapatszinten, hogy megérdemelték a győzelmet, de kellettek a frissítő cserék, mert egy két poszton elfáradtak.

„Erre készültünk egész héten, úgy néz ki, teljesítettük a taktikát, amit gyakoroltunk egész héten. Meccs előtt Ádi feltüzelt minket az öltözőben, a tizenegyes előtt is úgy éreztem, hogy meg tudom szerezni a labdát. Az egész csapat fantasztikusan küzdött ennek is köszönhetően” – értékelt Nagy Zsolt.

Szoboszlai Dominik a legutóbbi angolok elleni mérkőzésen nem lőhette a büntetőt, most azonban ő rúghatta.

„Meccs előtt nem szoktuk megbeszélni, hogy ki végzi el a tizenegyest, mindig a mérkőzés közben dől el. Hallottam pletykákat arról, hogy korábban összevesztünk ezen Sallaival, de ez sosincs így. Sok tizenegyest rúgtam már, általában ezt az oldalt választom, szerintem eleget gyakoroltam, magabiztosan álltam oda – állította Szoboszlai Dominik, aki az időjárásra is kitért. – Nem mondom, hogy jó hideg volt. Megmutattuk, hogy ha odatesszük magunkat, bármire képesek lehetünk, még az angolok ellen is! Köszönjük a szurkolást a gyerekeknek, látszik, hogy mennyire szeretik a focit.”

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek