Musorujsag
Élő Eredmények

Schäfer újratanulná a futball szabályait, Sallai szerint félre kell tenni ezt a meccset

Schäfer újratanulná a futball szabályait, Sallai szerint félre kell tenni ezt a meccset

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett az Európa-bajnoki címvédő Olaszország ellen a Nemzetek Ligája A-divizíójának második fordulójában, Cesenában. A mérkőzést követően a csapat tagjai értékeltek az M4 Sportnak, a futballisták kivétel nélkül egyetértettek, hogy a második félidőben a pontszerzéstől sem állt messze Marco Rossi együttese.

Ne felejtsük, Olaszországban játszottunk egy Európa-bajnok ellen. Az első félidőben jobban látszódott rajtunk a fáradtság, sajnos a végén buta gólt kaptunk. A második félidőben feljavultunk, mindent megtettünk, de sajnos csak szépítésre futotta. Az olaszok mezőnyfölényben voltak, de nekünk is megvolt az a két-három ziccer, amit ilyen csapatok ellen be szoktunk rúgni” – nyilatkozta az Olaszország–Magyarország NL-mérkőzés lefújása után Schäfer András, aki megkapta a sorozatban második sárga lapját, így nem játszhat Németország ellen

„A sárga lap miatt bosszankodom, amikor az ember a labdát rúgja el és mégis sárga lapot kap, akkor újra kell tanulnia a szabályokat” – mérgelődött Schäfer.

„Most nagyobb volt a nyomás rajtunk, nyilvánvaló volt, hogy az olaszok gyengébb meccsek után agresszívan játszottak – jelentette ki Dibusz Dénes. – Az első félidőben nekünk is voltak ellentámadásaink, mégis kétgólos hátrányban vonultunk szünetre. Nem adtunk fel, bíztunk benne, hogy szorossá tudjuk tenni. Ez a két meccs megmutatta, hogy ilyen szintű ellenfelekhez is fel tudunk nőni. Sajnálom, hogy ez most nem zárult pontszerzéssel.”

„Összességében jól játszottunk, bár az első félidő nem nézett ki teljesen jól – hangsúlyozta Sallai Roland is. – Kicsit talán több volt ebben a meccsben, nekem is voltak helyzeteim, amit nem sikerült értékesíteni, de négy nap múlva újabb meccs, kicsit félre kell most tenni ezt a találkozót és már arra koncentrálni.”

Sallai Roland szerint kicsivel többet kellett volna a földön járatni a labdát a csapatnak, de a meccs elemzése után lehet tanulni a hibákból.

„Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült jól az első félidő – kezdte értékelését a 25. válogatott meccsén pályára lépő Szalai Attila, aki szerint rosszul reagálták le az olaszok pozícióváltásait, amit könyörtelenül kihasználtak. – A második játékrészre tudtuk rendezni a sorainkat, és fel tudtuk venni velük a harcot, sőt megvoltak a lehetőségeink is.”

Szalai amondó, az angolok ellen az utóbbi évek egyik legjobb teljesítményét nyújtották, de ezt nem sikerült megismételniük, bár a második 45 perc során már kezdett hasonlítani a játék ahhoz a produkcióhoz.

A csoport állása két forduló után:

m4sport.hu
Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek