Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vukmiron és a kapusedzőn kívül minden stábtagot elküldtek Diósgyőrből

Vukmiron és a kapusedzőn kívül minden stábtagot elküldtek Diósgyőrből

m4sport.hu
A DVTK szakmai vezetője szerint a klubnak az NB I-ben a helye, és ennek kiharcolásához keresnek megfelelő játékosokat.

Hosszabb interjút adott dr. Bajúsz Endre a DVTK szakmai vezetője a klub honlapjának. Amellett, hogy dolgoznak a játékoskeret átalakításán, a szakmai stáb is jelentősen átalakul, csak Dragan Vukmir vezetőedző és Tuska János kapusedző marad a következő szezonra. Az új stáb összetételéből az asszisztensedző és a további kapusedzők kiválasztása a vezetőedző feladata lesz, a többi pozícióba pedig a klubvezetés nevezi ki az embereket.

Bajúsz kiemelte, a játékoskeret összetételében, a jövő évi sikerek érdekében jelentős átalakítást terveznek. “Jelenleg az új játékoskeret kialakítása a legfontosabb, amelyik nem csak a mezőny, hanem az élmezőny meghatározó tagjává teheti a DVTK-t. Olyan játékosokat keresünk, akik szeretnének részese lenni egy teljesítményorientált, ezáltal sikeres DVTK-nak” – mondta a sportvezető.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

DVTK (@dvtkinstagram) által megosztott bejegyzés

Jelenleg csak annyi tűnik biztosnak, érkezik Lukács Dániel, a kecskemétiek gólkirálya, és szeretnék megtartani Könyves Norbertet is. A rutinos Dejan Karan visszavonult, Polgár Kristóf szerződése pedig lejárt, míg Molnár Gáborral és Horváth Zoltánnal érvényes szerződésük ellenére sem számolnak, megfelelő ajánlat esetén elengedik őket.

Bajúsz szerint roppant kemény év áll előttük, nagyon erős ellenfelekre számít a bajnokságban. “Két olyan csapat esett ki az NB I-ből, aki azonnal vissza szeretne jutni. Hatalmas lesz a küzdelem, ahol minden győzelemért vért kell izzadni. A profi sportban azonban csak az eredmény számít, úgy kell szerepelnünk, hogy végig esélyesek maradjunk, mivel a DVTK-nak az NB I-ben a helye” – mondta azzal kapcsolatban, mit vár a következő szezontól.

A DVTK az előző szezon során szinte végig feljutó helyen állt a másodosztályban, de április elején így is menesztették Kondás Elemér vezetőedzőt, majd nem sokkal később a sportigazgató is távozott. A helyére érkező Dragan Vukmirral azonban nem sikerült kiharcolni az első osztályú szereplést.

 

Borítókép: Dragan Vukmir (Fotó: dvtk.eu)

További tartalmak