Musorujsag
Élő Eredmények

Örömkönnyeivel küszködve nyilatkozott a németek ellen gólt szerző Nagy Zsolt

Örömkönnyeivel küszködve nyilatkozott a németek ellen gólt szerző Nagy Zsolt

m4sport.hu
A magyar válogatott úgy játszott 1-1-es döntetlent Németországgal, hogy a helyzetek minőségét nézve talán egy picivel közelebb is állt a győzelemhez. Nemzeti csapatunk egyetlen gólját Nagy Zsolt szerezte, aki először volt eredményes címeres mezben.

„Minden lepörgött előttem. Az, ahogyan idekerültem 2019-ben, voltak mélypontok is, de nagyon nagy öröm volt számomra. Köszönöm az orvosi stábnak, hogy helyre tudott hozni erre a mérkőzésre, nélkülük nem is tudtam volna pályára lépni. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki bízott bennem” – kezdte az M4 Sportnak adott nyilatkozatát az 1-1-es döntetlen után Nagy Zsolt, aki a válogatott utolsó edzésén még külön mozgott Sallai Rolanddal, aki végül szintén kezdett.

„Voltak mélypontok. Küzdöttem, és köszönöm a családomnak, mert ők végig bíztak bennem, és ezt próbálom a pályán visszaadni (nekik). A kapitány (Rossi) is bízott bennem, amit köszönöm.”

A kérdésre, hogy eltudja-e képzelni magát egy külföldi ligában, visszafogottan, szerényen reagált.

„Talán még nem jött el az az idő. Küzdök tovább, talán ez is eljön” – mondta nagyon szimpatikusan szélső védőnk.

„Le a kalappal a csapat, illetve a szurkolók előtt! Azt gondolom, hogy nagyon jó meccset játszottunk, mindenki kitette a szívét a pályára. Kis szerencsével még nyerhettünk is volna, megvoltak a helyzeteink. De nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal” – nyilatkozta Fiola Attila, aki az előző két mérkőzésen egy kisebb sérülés miatt csak a csereként kapott lehetőséget, szombaton viszont a mezőny egyik legjobbja volt.

A fehérvári védő szerint a válogatottnak megint biztos lábakon állt a védelme, és az előrejátékban is történt előrelépés. „Úgy gondolom, hogy már a támadójátékunk is egyre hatékonyabb ezek ellen a csapatok ellen. Ma is sok helyzetünk volt. A következő három meccsen is próbáljuk megnehezíteni az ellenfelek dolgát, és további pontokat szerezni.”

„Ha az utolsó 20-25 percet nézzük, nekünk voltak jobb lehetőségeink. Ne legyünk telhetetlenek, de amikor ilyen közel van egy győzelem, az ember bosszankodik utána. Az első félidőben labdával is jó meccset játszottunk, a másodikban jól védekeztünk és a végén a lehetőségeink is megvoltak” – értékelt Gulácsi Péter, aki sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára Angliában, de az előzetes tervek egyébként is arról szóltak, hogy Dibusz Dénes kaphat ismét lehetőséget.

Hozzátette, szerinte az elmúlt három meccsen nőtt a magyar válogatott respektje és ezt olyan teljesítményekkel lehet tovább növelni, mint a mai is volt.

Borítókép: Nagy Zsolt (m4sport.hu)

További tartalmak