Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Ádám: A győzelem már az első percben eldőlt

Szalai Ádám: A győzelem már az első percben eldőlt

m4sport.hu
Valamennyi megszólaló szerint a csapategység és a mentális erő volt a győzelem kulcsa az angolok elleni kiütéses siker során.

A magyar labdarúgó-válogatott 4-0-ra nyert Anglia vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában, és sikerével a 3. csoport élén várja a szeptemberi folytatást. Amennyiben a magyar csapat szeptemberben legalább egy pontot szerez (vagy az angolok nem nyerik meg mindkét meccsüket), biztosan a következő kiírást is az A csoportban várhatja.

Nagyon nagy dolog amit itt elértünk, jelenleg nem találok szavakat. Senki nem gondolta volna, hogy itt négyet rúgunk. Plusz öröm, hogy lehetett látni, hogy honnan hova jutottunk és a közeljövőben tényleg kell velünk számolni” – mondta a találkozót követően  a duplázó Sallai Roland.

Elmondta, nagyon hosszú út volt az ideig vezető út, hiszen egy teljesen új szakmai stábbal kezdték el a munkát, de amit a játékosok és az edzők beletesznek, az előtt le a kalappal.

Mi jobban akartuk ezt a győzelmet, mindenki az utolsó erejét kitette a pályára. Nagyon boldog vagyok, az volt ez első duplám a válogatott színeiben, de remélem lesz még többre is lehetőségem” – összegzett a Freiburg légiósa.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen meccset tudtunk játszani. Négyet rúgni Angliának, bárkinek nagy dolog lenne. Örülök, hogy ilyen szép gólt tudtam rúgni, jó labdát kaptam, a kapus jött ki, és szeretek is ilyen gólokat rúgni” – elevenítette fel gólját az utolsó találatot szerző Gazdag Dániel.

Úgy érzi, mentálisan erősek voltak, a szünetben tudták, hogy az angolok nekik fognak menni, de ezt az utolsó 20-25 percben jól ki tudták használni a kontrákból adódó lehetőségeiket „Még mi sem fogjuk fel, milyen nagy dolgot tudtunk tenni” – összegzett.

Nagyon nagy a boldogság, nagy az öröm. Megmondom őszintén, az elején nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség lesz a javunkra. Nagyon ránk jöttek, de ki tudtuk védekezni és lekontráztuk őket. Éreztem az erőt a csapatban, még úgy is hogy a tizedik nap a negyedik meccset játszottuk” – mondta Nagy Zsolt, aki a németek után az angolok kapuját is bevette.

Elárulta, már az edzőtáborban is tudták, ha felveszik a nemzeti mezt, nincs fáradtság, nincs fájdalom számukra. Góljáról elmondta, még nem sikerült feldolgoznia, de nagyon nagy öröm, hogy ismét betalált. Kicsit másabb mint a németek ellen, de ez is sokat jelent számára.

A győzelem kulcsa az a mentális erő, hogy olyan játékosok alkotják a csapatot, bárki jön be bárki helyett, olyan egységesek vagyunk, hogy megmarad az erő” – mondta a válogatottban már két gólt szerző védő.

A győzelem már az első percben eldőlt, hogy a magyar közönség nem ült fel a provokációra ami a himnuszunk alatt történt” – kezdte a meccs utáni interjút Szalai Ádám, a válogatott csapatkapitánya.

Én azt látom, hogy a mostani csapatban teljesen mindegy ki játszik. Előjön az, hogy 12 éve itt vagyok, de kijelenthetem, az amit ez a csapat Marcónál művel, az egészen megdöbbentő. Ezt az együttest nem világklasszisok alkotják, de így is olyan csapat alakult ki, ami teljesen elképesztő” – mondta azzal kapcsolatban, a sikerekben mekkora szerepe van az olasz mesternek.

Rossival kapcsolatban elmondta, ő a kapitány, ő a főnök aki összerakja a csapatot, ő csinálja meg a taktikát, azt játsszák, amit ő kitalál. Az pedig, hogy ez utána vissza is jön a pályán, az maximálisan az ő munkájának a gyümölcse.

Olyan játékosok alkotják a csapatot, hogy teljesen mindegy ki megy le, vagy ki jön be, és ez egyszerűen félelmetes” – mondta a csapatkapitány, aki kiemelte, nem azon múlik a csapat sikere, hogy ki milyen beszédet mond, mert hatvan másodpercet bárki tud beszélni.

Az a lényeg, a játékosok miként állnak be mögé, hogyan edzenek, hogyan akarnak játszani, hogyan küzdenek meg minden percért, és ez most maximálisan látszott„.

Beírtuk magunkat a történelemkönyvbe az biztos, mondhatni elég jól állunk a csoportban. Ezt senki nem gondolta amikor elkezdtük ezt a sorozatot. Az biztos, kiünnepeljük magunkat hazafelé, ezzel nem lesz gond” – mondta a meccsen két gólpasszig jutó Ádám Martin.

Nincsenek egyénieskedések, mi is tisztában vagyunk vele, csak együtt tudjuk ezt megcsinálni. Ez most is látszott, hiszen Szalai Ádám is nagyot küzdött, és amikor jöttem én, sikerült két gólt rúgni és vége is volt a mérkőzésnek. Nagyon jó ellenféllel játszottunk, nem hiszem, hogy bármit is magyarázni kell” – mondta a paksi támadó.

Gyerekkora óta arról álmodott, hogy a válogatottban szerepeljen és hozzá tudjon tenni a csapat játékához. A németek ellen nem jött össze a gól, de úgy érzi, most sikerült javítania a két gólpasszával.

Borítókép: Wolverhampton, 2022. június 14. A magyar csapat tagjai győzelmüket ünneplik a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzés után a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra győzött. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak