Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Videó: „Tudjátok, kik vagytok” – angol szurkolók kifütyülték a magyar himnuszt, és üzentek is

Videó: „Tudjátok, kik vagytok” – angol szurkolók kifütyülték a magyar himnuszt, és üzentek is

m4sport.hu
Nem túl szívélyes fogadtatás: a Wolverhamptonban rendezett Anglia–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt lejátszott magyar himnusz közben a hazai drukkerek egy része jól hallhatóan fújolt, fütyült és énekelt. Bár a felvételen nem érteni teljesen tisztán, mit énekeltek, beszámolók szerint a következőt skandálták: „tudjátok, kik vagytok, tudjátok, kik vagytok, rasszista szemetek, tudjátok, kik vagytok!” (You racist bastards, you know what you are.)

Ezzel az elegánsnak finoman szólva sem nevezhető cselekedettel az elmúlt hónapokban rendezett magyar-angol mérkőzéseken történt incidensekre utalhattak. A szeptemberi, 4-0-s angol győzelemmel végződő vb-selejtezőn a kezdő sípszó előtt letérdelő angol játékosokat kifütyülték, mérkőzés közben a magyar kapuba betaláló Raheem Sterlinget érte rasszista inzultus a lelátóról, egyes nézők huhogtak és dobálóztak is. A játékosok és az angol sajtó „ellenségesnek” írták le a meccs hangulatát. A FIFA még szeptemberben két zártkapus mérkőzéssel büntette a magyar csapatot. Azóta a Magyar Labdarúgó Szövetség, Marco Rossi szövetségi kapitány és a válogatott játékosai is több alkalommal kérték, figyelmeztették a szurkolókat, kerüljék a kirekesztő és sértő viselkedést, mert ezzel a válogatottnak ártanak.

A június 4-én rendezett magyar-angol (1-0) NL-mérkőzésen, szintén zárt kapus büntetés miatt csak gyerekek vehettek részt, az angolok térdelésekor szintén hallható volt füttyszó a stadionban.

A mostani mérkőzésen az angol himnusz, valamint a térdelés alatt sem lehetett füttyszót hallani a magyar táborból.

További tartalmak