Musorujsag
Élő Eredmények
×

Egyik magyar csapat sem boldog konferencialigás ellenfelétől

Egyik magyar csapat sem boldog konferencialigás ellenfelétől

m4sport.hu
A nyilatkozatok alapján úgy tűnik, az ismeretlenbe ugrik a MOL Fehérvár, a Kisvárda és a Puskás Akadémia a Konferencia Ligában.

Nyonban kisorsolták a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulóját. A MOL Fehérvár az azeri Gabalával, a Kisvárda Master Good a kazah Kajrat Almatival, a Puskás Akadémia pedig a portugál Vitória SC csapatával találkozik majd. A fehérváriak itthon, a másik két együttes idegenben kezdi meg a párharcot. Az első mérkőzéseket július 21-én, a visszavágókat egy héttel később, 28-án rendezik.

Sallói István, a fehérváriak sportigazgatója a közmédiának elmondta, közepes ellenfélnek tarják a Gabalát, ennek ellenére komolyan kell venni őket. “Az azeri bajnokságban előszeretettel alkalmaznak brazil légiósokat, itt is van négy brazil játékos, akik mindig veszélyt jelentenek. hiszen az azeriek előszeretettel játszatnak brazil labdarúgókat. Bár a visszavágó hosszú utazást kíván, ez nem lehet kifogás a számukra” – mondta a sportvezető.

Jobban örült volna, ha a visszavágót rendezik itthon, de így is csak a továbbjutást tartja elfogadható eredménynek. Ennek megfelelően kell a kereten dolgozni, de sok idő van még, hogy elérjék azt a formát, ami kell, hogy sikerrel vegyék a párharcot.

Sallói István (Fotó: m4sport.hu)

Nem tudom, mit várjak tőlük, de a portugál bajnokság nagyon erős. Ez a lehető legerősebb ellenfél akit kaphattunk, az esélyek így az elején 50-50 százalék, de remélem, fel tudunk rájuk készülni. De még mindig jobb egy portugál együttessel játszani, mint egy azerivel” – mondta csapata ellenfeléről Hornyák Zsolt, a Puskás vezetőedzője. Kiemelte, a jó felkészülés mellett nem mindegy, milyen játékosokkal tudják feltölteni a csapatot.

De ez már rajtunk múlik. Az alapján kell erősíteni, hova akarunk eljutni, mert nem tudunk csak fiatal játékosokra építve tovább jutni” – mondta az előző bajnokság bronzérmesének mestere.

Hornyák Zsolt, a felcsúti csapat vezetőedzője. MTI/Czeglédi Zsolt

Pont a Kajrat Almatit akartuk elkerülni, erre a hosszú útra nagyon nehéz felkészülni. Lett volna olyan csapat, amelyik szakmailag és szervezést igénylően könnyebbnek ígérkezett volna. Messze van, ismeretlenek a körülmények, de ha már ide eljutottunk, mindenki úgy gondolja, ezen a csapaton túl lehet jutni. Most a legfontosabb, hogy feltérképezzük az ellenfelet” – sorolta a csapatára váró nehézségeket Révész Attila, a kisvárdaiak sportigazgatója.

Ebben a körben anyagi haszonköltségről még nem beszélhetünk, szerintem nagyobb lesz a költségünk, mint a bevételünk. De ez egy nagyon nagy dolog a klub életében, igyekszünk is élni vele. Ugyanakkor a visszavágó után azonnal indul a bajnokság és az is fontos kérdés, arra mennyire lesz felkészülve a csapat” – mondta a szakember. Hozzátette, igyekeznek megtartani a meghatározó játékosokat és hozzájuk olyanokat igazolni, akik azonnal bevethetőek, mert az első mérkőzésig nagyon kevés a felkészülési időszak.

Megpróbálnak chartergépet bérelni és azzal közvetlenül utazni, hiszen egy 12 órás út vár rájuk. “A legfontosabb, hogy jól felkészüljünk belőlük, minden egyed játékos, szakvezető, mert a klub életének első nemzetközi tétmeccsén büszkévé kell tenni nem csak a Kisvárda szurkolóit, de a magyar futball-sikerért szorító szimpatizánsokat is” – mondta a Kisvárda bajnoki ezüstjében főszerepet vállaló Révész.

A Kl-selejtező, fő-ág, 2. forduló (az első mérkőzésen az elöl álló csapatok a pályaválasztók):
MOL FEHÉRVÁR FC-Gabala (azeri)
Kajrat Almati (kazah)-KISVÁRDA MASTER GOOD
Vitória FC (portugál)-PUSKÁS AKADÉMIA FC

Borítókép: Révész Attila (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak