Musorujsag
Élő Eredmények

Legyőzve is sportember: Southgate egyesével gratulált a magyar válogatott játékosainak - videó

Legyőzve is sportember: Southgate egyesével gratulált a magyar válogatott játékosainak - videó

m4sport.hu
Zúdulnak a kritikus hangok Gareth Southgate-re, az angol válogatott szövetségi kapitányára a Magyarországtól kedd este elszenvedett 4–0-s vereséget követően. De nemcsak a címlapokon és a közösségi oldalakon, az angol csapatot már a lefújás után hangosan kifütyülték a wolverhamptoni Molineux Stadion szurkolói, egyesek pedig már a távozását vizionálták: „Reggelre ki leszel rúgva!” (You're Getting Sacked In The Morning!) – skandálták a meccs után.

A kritikus hangokat persze nem csupán a keddi meccs váltotta ki, hanem az angolok összteljesítménye a Nemzetek Ligája júniusi mérkőzésein: négy meccs, nulla győzelem, két pont, egyetlen gól, nulla akciógól, hat kapott gól (ebből 5 Magyarországtól), utolsó hely a csoportban és a veszély, hogy a csoportkör végén Anglia lecsúszik a B divízióba.

Ez még annak tudatában is vékony a tavalyi Eb-döntőstől, hogy a játékosok egy rendkívül hosszú és fárasztó szezont követően, teljesen kizsigerelve érkeztek a júniusi erőltetett menetre és nem az alapcsapatukkal, számos rutintalan és fiatal labdarúgót mélyvízbe dobva játszották a mérkőzéseket, a kísérletezést és pihentetést is szem előtt tartva. Persze, ha nem jönnek az eredmények, a szurkolók és a média egy szempillantás alatt elfelejti a körülményeket, és ami tény, az tény: az angol válogatott 94 éve nem látott vereséget szenvedett kedd este.

Ennek fényében érdemes megjegyezni és kiemelni, Southgate úriemberként és igazi sportemberként mutatott példát a 4–0-s magyar győzelem rendkívül zaklatott pillanataiban: a lefújás után a szokásoknak megfelelően elsőként a rivális szövetségi kapitányhoz, Marco Rossihoz lépett, akivel röviden meg is beszélték a látottakat, majd az olasz segítőjével, Cosimo Inguscióval is kezet rázott, végül a pályára lépve a magyar játékosoknak is egyesével gratulált.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak