Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szalai Ádám: Ezt az érzést, ami bennem van, semmiképpen nem akarom elveszíteni

Szalai Ádám: Ezt az érzést, ami bennem van, semmiképpen nem akarom elveszíteni

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám szerint a szurkolók – akárhányan is vannak – mindig hatalmas erőt adnak nekik.

 

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 4-0-ra nyert Anglia vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában. A találkozó után a játékosok hosszú percekig együtt ünnepeltek a szurkolókkal, majd az M4 Sport kamerái előtt elmondták, valószínűleg hazafelé megünneplik a nagyszerű sikert. Ezek után vajon milyen lehetett a szerdai ébredés?

Nem igazán volt felébredés, későn értünk vissza, délelőtt pedig volt pár dolgom, amit el kellett intéznem. De ezt az érzést, ami bennem van, semmiképpen nem akarom elveszíteni, mert egy nagyon különleges érzés. Egy éve volt, amikor az Eb-csoportban hasonló ellenfelekkel játszottunk, a fejlődésünk érdekében mindenképpen egy óriási előny, és kiérdemeltük, hogy ilyen csoportba kerüljünk a Nemzetek Ligájában. Ez akkor is így van, ha olyan csapatokról beszélünk, melyeket világsztárok alkotnak” – mondta a közmédiának a győzelem okozta érzésekről Szalai Ádám.

A válogatott csapatkapitánya úgy véli, akkor fejlődik a legtöbbet egy csapat és maga a játékos is, ha ilyen mérkőzéseknek van kitéve. Kiemelte, ha ilyen szurkolóik vannak, akik úgy buzdítják őket, ahogy tették az elmúlt meccseken, az méginkább kihozza belőlük a maximumot és nagyon boldogok, hogy ilyen eredményeket tudtak produkálni.

Még mindig van két mérkőzés, és még nem száz százalék a bennmaradásunk az A ligában, a feladatunk mindenképpen az, hogy maradjunk bent. Amikor ilyen sok meccs van ennyi idő alatt és ilyen ellenfelekkel, az alaposan megvisel minket, hiszen ők többet birtokolták a labdát, nekünk többet kellett futni a labda után. De a szurkolók minden meccsen át tudtak minket segíteni a nehéz helyzeteken“.

Szalai Ádám és a magyar játékosok gólöröme a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia – Magyarország mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban. A magyar válogatott 4-0-ra győzött. MTI/Koszticsák Szilárd

Számára a hazai angolok elleni meccsen a gyerekek által teremtett hangulat is legalább akkora erőt adott, mint a telt házas Puskás Aréna a németek ellen.

Amikor most Angliában érzékeltük, hogy nem mindenki számára kellemes a magyar Himnusz, de ahogy a mi szurkolóink ezt kezelték, és onnantól csak minket buzdítottak, annak maximálisan meglett az eredményre. Ott számomra eldőlt, ha mindent beleadunk ez egy jó kimenetelű sztori lesz”.

Minden játékosnak építő ha a főnöke, jelen esetben a szövetségi kapitánya dicséri, de szerintem nem kell senkit egyénileg kiemelni, hiszen az a fontos, csapatként hogy funkcionálunk. Amit Marco az ideje alatt összehozott csapategység terén és amilyen csapat kialakult, az példaértékű” – mondta azzal kapcsolatban, hogy Marco Rossi az angolok elleni parádé alkalmával külön kiemelte az ő teljesítményét.

Nem akarja a 2016-os csapattal összehasonlítani a mostani együttest, hiszen akkor olyan példaképekkel játszott együtt, mint Király Gábor vagy Gera Zoltán, most pedig már a korából adódóan ő számít rutinos labdarúgónak, aki fiatal, tehetséges játékosokkal alkothat nagybetűs csapatot.

Bár februárban csapatot váltott, saját bevallása szerint decemberi műtétje volt pályafutása során az egyik legnagyobb fordulópont, hiszen nem tudta hogyan alakul a jövője. Karrierje legnehezebb időszaka volt a műtét, és hogy jelen pillanatban itt tart, még most is a válogatottban szerepelhet, ráadásul az eredmények is jönnek, az hatalmas élmény számára.

 

Borítókép: Szalai Ádám MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak