Musorujsag
Élő Eredmények

FIFA-világranglista: előrelépett a magyar válogatott, Franciaország lecsúszott a dobogóról

FIFA-világranglista: előrelépett a magyar válogatott, Franciaország lecsúszott a dobogóról

m4sport.hu
Továbbra is Brazília trónol a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség legfrissebb, június 23-án közzétett világranglistáján, amelyen Magyarország három pozíciót javítva a 37. helyre lépett fel.

Marco Rossi válogatottja júniusban parádés teljesítményt nyújtott a Nemzetek Ligájában: kétszer is legyőzte az angolokat, hazai pályán 1-0-ra, idegenben 4-0-ra, 1-1-es döntetlent játszott Németországgal a Puskás Arénában, Olaszországban pedig 2-1-es vereséget szenvedett: 7 pontjával két körrel a vége előtt vezeti az A divízió halálcsoportját.

m4sport.hu

Ennek köszönhetően a magyar válogatott 20,68 ranglistapontot gyűjtve lépett fel a 37. helyre – a teljes listát itt böngészheti. 

forrás: FIFA

Belgium három éven át vezette a FIFA világranglistáját, Brazília márciusban vette át az első helyet, öt év után visszatérve az élre. Az elmúlt három hónapban nőtt is a Selecao előnye, Belgium továbbra is második, míg a dobogó legalsó fokán helycsere történt: a Finalissima-győztes Argentína előzött, a negyedik helyre utasítva Franciaországot – miután a világbajnoki címvédő nyeretlen maradt a júniusi NL-meccseken.

forrás: FIFA

A magyarok Nemzetek Ligája-csoportellenfelei közül az angolok maradtak az ötödik helyen, az olaszok a hetedik, a németek a 11. helyen állnak.

Az elmúlt időszakban Kazahsztán produkálta a legnagyobb előrelépést, 11 helyet javítva a 114.-re léptek fel, de érdemes megemlíteni a görögöket is, akik hét helyet javítva már a 48. pozíciót foglalják el.

Borítókép: Budapest, 2022. június 11. Nagy Zsolt gólja után a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. Magyarország-Németország 1-1. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak