Musorujsag
Élő Eredmények

Gólerős csatárral erősített a Paksi FC

Gólerős csatárral erősített a Paksi FC

m4sport.hu
A Paksi FC labdarúgócsapata szerződtette a Gyirmótról érkező Varga Barnabást, aki a 2021/2022-es szezonban az OTP Bank Liga második legeredményesebb magyar futballistája volt 13 találattal, a paksi Ádám Martin mögött.

Varga a Gyirmót meghatározó játékosa volt, összesen huszonkilenc bajnokin és két kupamérkőzésen kapott szerepet a tavalyi évadban. Tizenhárom találata mellett hat asszisztot is kiosztott csapattársainak. Pályafutása Szombathelyről indult, majd 2010-től 2020-ig Ausztriában futballozott. A 2022. június 27-én megkötött paksi kontraktusa három évre szól.

„Természetesen nagyon örülök, hogy Paksra, a magyar csapathoz igazolhattam, és maradhattam az NBI-ben. Szeretnék hasonló teljesítményt letenni az asztalra, mint az előző két évben Hahn János és Ádám Martin. Boldog vagy, csak jót hallottam erről a klubról és az öltözőről. Szeretnék minél előrébb végeznénk a tabellán, és hasznos teljesítményt nyújtani a következő évadban” – fogalmazott a Paksi FC honlapjának érzéseiről és terveiről a támadó, miután szerződését aláírta.

„Tisztában vagyunk vele, hogy Ádám Martin valószínűleg távozni fog a klubtól, így mindenképpen szerettünk volna erősítést a csatársorba. Varga Barnabás személyében egy kiváló támadót igazoltunk, kívánom neki, hogy sikeres időszakot töltsön Pakson” – indokolta Varga leigazolását a klub ügyvezető igazgatója, Haraszti Zsolt.

A Paks hétfőn azt is bejelentette, hogy Pethő Bence „helyet cserél” Varga Barnabással, a fiatal támadó ugyanis Gyirmóton folytatja. Pethő Bence 2021 nyarán érkezett Paksra Budaörsről, ahol a 2020/2021-es szezonban házi gólkirály lett tizenöt találattal. A zöld-fehéreknél kilenc tétmeccset játszott, ötször a bajnokságban, négyszer a kupában kapott szerepet, utóbbi sorozatban öt találattal házi gólkirály lett.

Borítókép: Varga Barnabás (Forrás: Paksi FC hivatalos oldala)

További tartalmak