Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bízik betegségből felépülő középpályásában a Vasas, 2025-ig hosszabbított Vida Mátéval

Bízik betegségből felépülő középpályásában a Vasas, 2025-ig hosszabbított Vida Mátéval

m4sport.hu
Vida Mátéval szerződést hosszabbított a Vasas. A saját nevelésű, válogatott középpályás új szerződése 2025. június 30-ig szól.

Vida Máté 2007-ben, 11 esztendősen került a Vasas Kubala Akadémiára, ahol mindvégig korosztályos csapatai meghatározó tagja volt. Hat évvel később aláírta élete első profi szerződését, majd a következő szezonban be is mutatkozott a Vasas FC-ben. A felnőtt csapat alapemberévé vált, tagja volt a 2017-ben bronzérmes helyen végző NB I-es keretnek. 140 piros-kék mezben lejátszott felnőtt tétmérkőzést követően 2018 nyarától a DAC 1904 csapatánál folytatta pályafutását.

A hatszoros válogatott védekező középpályás 2020 júniusában elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, sérülését követően már nem lépett pályára a DAC keretében, rehabilitációja sokáig elhúzódott.

A DAC-tól történt távozása után tavaly nyáron visszatért Angyalföldre, ahol az elmúlt szezonban csupán két bajnoki mérkőzésen tudott pályára lépni. Hosszú ideig vírusos mononukleózissal küzdött, valamint kisebb sérülés és betegség is hátráltatta, ezért a vártnál több időbe telt, hogy újra felépítse magát. Az elmúlt fél évben már részt vett a csapatszintű edzéseken és panaszmentesen készült a kerettel, illetve a nyári felkészülést is teljes erőbedobással kezdte meg és pályára lépett a Kisvárda és a MFK Zemplín Michalovce elleni edzőmérkőzéseken is.

Vida Máté szerződése idén június 30-án járt volna le, a Vasas – megbecsülve saját nevelésű labdarúgóját – 2025. június 30-ig meghosszabbította a játékos szerződését.

“Nagyon boldog vagyok, hogy három évre tudtam hosszabbítani a klubbal, mert ez azt mutatja, hogy hosszú távon terveznek velem. Ebben nagyon nagy szerepe volt Nagy Miklós sportigazgatónak, aki folyamatosan támogatott az elmúlt időszakban. Nem szeretnék megfeledkezni a szurkolókról sem, hiszen folyamatosan érdeklődtek és vártak vissza, mindvégig éreztem a szeretetüket. Mindent bele fogok adni, hogy újra a Vasas segítségére legyek, éppen úgy, mint évekkel ezelőtt, és akkor a régi Vida Mátét láthatja majd a publikum” – nyilatkozta a klub honlapjának a szurkolók egyik nagy kedvence.

Borítókép: Vida Máté (Forrás: vasasfc.hu)

További tartalmak