Musorujsag
Élő Eredmények
×

Egyelőre nem lesz tulajdonosváltás az Újpestnél

Egyelőre nem lesz tulajdonosváltás az Újpestnél

m4sport.hu
Roderick Duchatelet és Kovács Zoltán közös nyilatkozatban tudatták, nem született megállapodás a felek között.

Tavaly májusban megállapodás született az Újpest FC eladására vonatkozóan, melynek részleteit idén májusban szerződésben is rögzítették. Ebben a cégek átírásának, így a klub tulajdonosváltásának minden feltételét rögzítették, az iratokat Roderick Duchatelet jelenlegi tulajdonos és Kovács Zoltán az új befektető megbízottja aláírásával hitelesített.

A megállapodás 2022. június 30. napjában határozta meg a kifizetés határidejét, amely feltétel nem teljesült, így a kontraktusban foglaltak értelmében a szerződés a mai nappal automatikusan érvényét veszíttette – számolt be róla a lila-fehérek honlapja.

„Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk véglegesíteni a megállapodásunkat. Őszintén hittem, hogy ez a lehető legjobb, ami a klubbal történhet” nyilatkozta a befuccsolt üzlet után Duchatelet. Külön megköszönte Kovács munkáját, amit az üzlet létrejöttéért tett. Hozzátette, amennyiben bármilyen fejlemény történik a klub eladásával kapcsolatban, időben értesítik a közvéleményt.

Kovács elmondta, tisztában van vele, hogy a szurkolók most csalódottak hogy nem sikerült a tulajdonosváltás, hiába dolgoztak keményen az elmúlt hónapokban.

„Amikor januárban megállapodtunk az Újpest FC megvásárlásáról, még nyoma sem volt a mára kialakult bizonytalan világgazdasági folyamatoknak. Stabil pénzügyi hátteret szerettünk volna a klub mögé tenni, de a váratlan események olyan helyzetet teremtettek, amire nem lehetett felkészülni, és aminek következményeként sajnos most nem tudott megvalósulni a tranzakció” – nyilatkozta a korábbi válogatott támadó.

De továbbra is küzdeni fog azért, hogy utat találjon a klub megvásárlásához, és megvalósíthassák terveiket, új korszakot kezdhessenek a lila-fehér klubbal.

Borítókép: Újpesti szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Újpest FC - Budapest Honvéd mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2022. március 20-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Tovább gyűrűzik a címervita Újpesten: az UTE nyílt levélben figyelmezteti Duchatelet-t – reagált a tulajdonos
Az Újpesti Torna Egylet kedden nyílt levélben emlékeztette és figyelmeztette az Újpest FC tulajdonosát, Roderick Duchâtelet-t, hogy a 2022. január 26-án született, megfellebbezhetetlen bírósági döntés értelmében a Kúria kötelezte az Újpest 1885 Futball Kft-t, hogy harminc napon belül állítsa vissza a klub régi címerét. Ez azonban azóta se történt meg. Az UTE végrehajtási eljárást helyezett kilátásba, a belga üzletember az m4sport.hu-nak reagált a nyílt levélre.
Újpest FC
Döntött a Kúria: az Újpestnek vissza kell állítania a régi címert
A Kúria hatályban tartotta a másodfokú ítéletet, így az Újpest FC-nek harminc napon belül vissza kell állítania a klub régi címerét. A jogerős ítélet szerint az Újpest FC megsértette az UTE jó hírnevét azzal, hogy annak hozzájárulása nélkül, az általa működtetett labdarúgócsapat címerét 2017-ben megváltoztatta.
Magyar futball