Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hatot kapott a portugáloktól a női futsalválogatott az Eb-elődöntőn

Hatot kapott a portugáloktól a női futsalválogatott az Eb-elődöntőn

m4sport.hu
A portugáliai Gondomarban rendezik a női futsal Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott a házigazdák nemzeti csapatával kezdett és - az esélyeknek megfelelően - kikapott 6-0-ra.

Eredmény, elődöntő:
Portugália-Magyarország 6-0 (3-0)

gólszerzők: Pisko (13.), Pedreira (17.), Fifó (18.), Folk (23., öngól), Catia Morgado (35.), Lopes Pereira (37.)

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) május elején jelentette be, hogy az ukrajnai háború miatt a következő szezonra is fenntartja az orosz klubcsapatok és válogatottak kizárását a nemzetközi sorozatokból. Ezért a második női futsal kontinenstorna négycsapatos mezőnyében Magyarország váltotta az oroszokat, mivel a selejtező második szakaszában a magyarok végeztek a második helyen az orosz válogatott által megnyert csoportban.

A pénteki elődöntőben már az elejétől nyomasztó fölényben játszottak a hazaiak, a magyar csapat azonban hősiesen, szervezetten és 12 percen keresztül eredményesen védekezett. Ezt követően három ziccert is gólra váltott Portugália. A szünet után sem változott a játék képe, a házigazdák megduplázták a különbséget, a magyar csapatnak szépítenie sem sikerült, mert mindössze egyszer találta el ellenfele kapuját.

további eredmény:
Spanyolország-Ukrajna 9-0 (4-0)

a vasárnapi program:
a 3. helyért: Magyarország-Ukrajna 15.30
döntő: Spanyolország-Portugália 19.00

További tartalmak