Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gera Zoltán hosszabbított, marad az U21-es válogatott élén

Gera Zoltán hosszabbított, marad az U21-es válogatott élén

m4sport.hu
Gera Zoltán irányításával kezdi meg a felkészülést a 2025-ös korosztályos Európa-bajnokság selejtezőire az U21-es válogatott.

Gera 2019-ben vette át a magyar U21-es válogatott irányítását, s az ő vezetésével vett részt a csapat a 2021-es, majd a 2023-as Eb-selejtező sorozatban is.

„Az U21-es válogatott nem egyszerűen egy a korosztályos csapatok közül. A szövetségi edző feladata, hogy utolsó lépésként felkészítse a játékosokat a legmagasabb nemzetközi szintű labdarúgásra, olyan versenyeztetés révén, amely már megközelíti a felnőtt válogatott futballt. A tehetségek kiválasztása során szempont, hogy olyanokkal dolgozzon, akikben látja a lehetőségét a magasabb szintre lépésnek. Ugyanakkor az is elvárás, hogy a magyar válogatott mezét viselve az együttes eredményesen futballozzon. Gera Zoltán jól ismeri a korosztályt, és az elmúlt időszakban sok tapasztalatra tett szert. A szövetség célja az, hogy – az említett elvárások mellett – megadja a lehetőséget a számára, hogy edzőként is maradandót alkosson. Szeretnénk, ha ugyanolyan határozott és sikeres lenne, mint annak idején a pályán volt” – fogalmazott Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója.

A korábbi 97-szeres válogatott játékos eddig 21 mérkőzésen irányította a korosztályos válogatottat, 5 győzelem, 5 döntetlen mellett 11 vereség a mérlege.

„Az eredmények mellett fontos hangsúlyozni hogy az U21-es válogatott az elmúlt években sok játékost adott az A-válogatott sikereihez, Marco Rossi szövetségi kapitány folyamatosan számított a legjobb teljesítményt nyújtó utánpótláskorú játékosokra a felnőtteknél. Az előző Eb-ciklusban került az U21-es keretből az A-válogatottba Szalai Attila, Schön Szabolcs, Schäfer András és Bolla Bendegúz, a mostaniban pedig kerettag lett a fiatalok közül Kiss Tamás, Balogh Botond, Baráth Péter, Vancsa Zalán és Kerkez Milos is, utóbbi négy játékos egészen 2025-ig még az U21-esek között is szerepelhet majd. A két válogatott szoros és sikeres együttműködése a jövőben is elvárás a szövetség részéről” – írja az mlsz.hu.

Borítókép: mlsz.hu

További tartalmak