Musorujsag
Élő Eredmények

Tam Courts: Ha ezen az úton haladunk tovább, jönni fognak a sikerek

Tam Courts: Ha ezen az úton haladunk tovább, jönni fognak a sikerek

m4sport.hu
A Budapest Honvéd vezetőedzője az idénynyitón elszenvedett hazai vereség ellenére elégedett volt csapata teljesítményével a Zalaegerszeg ellen.

Tam Courts az M4 Sportnak az egygólos ZTE-győzelemmel végződött mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, idegesen kezdtek, de miután az első félidő közepén megnyugodtak, veszélyesek voltak, helyzeteket is kidolgoztak. „Sőt, a mérkőzés legkomolyabb helyztei is tőlünk jöttek, még gólt is rúgtunk, bár azt visszafújták. Ha ezen az úton tudunk továbbhaladni, akkor jönnek majd a sikerek” – nyilatkozta a skót tréner, aki szerint a gólt leszámítva a kispestiek védekezése is rendben volt.

A Honvéd elleni nyitányra a Milan elleni 3–2-es sikerrel hangoló ZTE vezetőedzője kiemelte, keményen dolgozó és fiatal csapata van, amelynek minden sikerélmény jól jön a szezon kezdetén.
„Nagyon fiatal csapatunk van, szükségünk van a sikerélményre, főleg, hogy egy nagyon kemény felkészülési időszakon vagyunk túl. Egy edzőnek sokszor csak a bizalom marad, a múlt heti Milan elleni és a mostani győzelem jó visszaigazolása a munkának, amit befektettünk.”

Moniz cserejátékosait is dicsérte, elmondta, számos kiváló játékosuk van, akik a padról beszállva a gyorsaságukkal a 60. perc után is meg tudják változtatni a mérkőzés képét. „A Zalaegerszeg egy keményen dolgozó klub, nincsenek olyan lehetőségeink, mint a nagyobb kluboknak” – tette hozzá a holland szakember, aki a következő fordulóban korábbi csapata, a Ferencváros ellen vezetheti majd a ZTE-t.

„Sosem felejtem el a Ferencvárosnál töltött időszakot, de ki kell zárnom az érzelmeket. A Fradi már egy kész csapat, mi még a szezon elején vagyunk, úgy készülünk a meccsre, mint egy döntőre.”

A gól előtt hatalmas bedobást elvégző Gergényi Bence szerint a siker titka az volt, hogy a jó kezdés után 90 percig fenn tudták tartani azt a játékot, amit elterveztek. Kérdésre válaszolva elárulta, Ricardo Moniz érkezése óta sokkal támadóbb felállásban játszik a ZTE, ehhez viszont szükség volt arra a nagyon kemény felkészülésre, amit nyáron elvégeztek.

Szappanos Péter, a Honvéd kapusa szerint a bedobások és pontrúgások levédekezése nem működött a meccsen, gyorsabban kellett volna felállni a védelemnek. „Számítottunk is rá, ezért nem értem. De nekünk is megvoltak a helyzeteink, rúgtunk egy gólt is, szóval nem szabad szomorkodnunk.”

OTP Bank Liga, 1. forduló:
péntek:
Budapest Honvéd-ZTE FC 0–1 (0–0)

szombat:
Kecskeméti TE-Vasas FC 17.45 – M4 Sport
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 20.00 – M4 Sport

vasárnap:
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 15.45 – M4 Sport
Paksi FC-MOL Fehérvár FC 18.00 – M4 Sport+
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 20.30 – M4 Sport

Borítókép: Kocsis Dominik és Herdi Prengna a Budapest Honvéd – ZTE FC meccs után (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Batik Bence sejtelmes képet posztolt, miután a Honvéd kitette keretéből
Az OTP Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd csütörtökön közölte, az elmúlt szezonban csapatkapitányként szereplő középhátvéd, Batik Bence kikerült az első csapat keretéből. Néhány órával később a 28 éves védő egy sejtelmes Instagram-bejegyzést osztott meg.
Magyar futball
7+1 ok, amiért várjuk az OTP Bank Liga 2022/2023-as szezonját
Jaj, de fájt az a hármas sípszó május 15-én, vasárnap a Kisvárda–ZTE mérkőzésen, amely beütötte az utolsó szöget a 2021/2022-es évad koporsójába, egyben 75 napig csendre intette az OTP Bank Ligát. Jó, történt közben egy s más a magyar futball életében (példának okáért a válogatott történelmi sikert ért el Angliában), de mégiscsak türelmetlenül pörgettük az előző évi összefoglalókat, böngésztük az átigazolásokat és számoltuk vissza a napokat július végéig. A rajt előtti állapotunkban pedig elgondolkodtunk: miért is várjuk ennyire július 29-ét, az NB I 2022/2023-as szezonjának startját?
Magyar futball
Az légy, aki vagy! – Bognár György örökségét nem Pakson kell továbbvinni
„Az légy, aki vagy, érezd jól magad!” – buzdít minket Horváth Charlie klasszikusa, s ha jobban belegondolunk, ennél egyszerűbben és átfogóbban nem lehet megfogalmazni földi létünk két legfontosabb küldetését. Charlie örökérvényű igazsága zenésznek, háztartásbelinek, tűzoltónak, csecsemőnek és sportolónak is ugyanolyan fontos – a legfontosabb.
Magyar futball