Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kuriózumnak számító bajnokira készül a Paks a Vasas ellen

Kuriózumnak számító bajnokira készül a Paks a Vasas ellen

m4sport.hu
2010 óta mindössze tizenkét olyan bajnokit rendeztek, melyen kizárólag magyar játékosok alkották a kezdőcsapatot. Valamennyinek a paksiak voltak az egyik résztvevői.

Pénteken az OTP Bank Liga 2. fordulójában Vasas-Paks mérkőzést rendeznek. Ez egy különlegesnek számító összecsapás lehet, melyen csak magyar játékosok lépnek pályára, mivel egyik együttesnél sincsenek légiósok.

Ha az elmúlt tíz évet vesszük figyelembe, erre legutóbb a 2020/21-es szezonban a Paks-Budafok találkozón volt példa. Ezt megelőzően viszont alaposan vissza kell menni a múltba, hiszen előtte a 2014/15-ös szezonban fordult elő ilyen, akkor azonban két meccsen is. Az utolsó 16 csapatos bajnokságban a harmadik fordulóban a Paks-MTK, míg a hatodik körben a Haladás-Paks meccseken kezdett 22 magyar játékos.

A 2013/14-es szezonban a szombathelyiek és a paksiak mindkét összecsapása magyarosan kezdődött, miként egy szezonnal korábban a Siófok és a Paks mindkét mérkőzése és a már “megszokott” zöld-fehér (Paks-Haladás) találkozók is.

A 2011/12-es szezonban tavasszal, míg a 2010/11-es idényben mindkét alkalommal magyaros mérkőzéseket rendeztek ennek a két csapatnak a részvételével.

A Paks egy Fehérvár elleni hazai győzelemmel, az angyalföldiek egy kecskeméti döntetlennel kezdték az idei szezont.

OTP Bank Liga, 2. fordulójának menetrendje:
augusztus 5., péntek:
Vasas FC-Paksi FC 20.00
augusztus 6., szombat:
Debreceni VSC-Kecskeméti TE 20.00
augusztus ., vasárnap:
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 15.30
Puskás Akadémia FC-Újpest FC 17.45
MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 20.00
A Zalaegerszeg-Ferencváros mérkőzést későbbi időpontban rendezik.

Borítókép: paksifc.hu

További tartalmak