Musorujsag
Élő Eredmények

Idegenben is nyert, így kettős győzelemmel jutott az Ekl-rájátszásba a MOL Fehérvár

Idegenben is nyert, így kettős győzelemmel jutott az Ekl-rájátszásba a MOL Fehérvár

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A MOL Fehérvár idegenben 2-1-re legyőzte a moldovai Petrocubot az Európa-konferencialiga-selejtező harmadik fordulójának második mérkőzésén, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott a rájátszásba, ahol a Bundesligában szereplő Kölnnel csap össze a főtáblára kerülésért.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, 2. MÉRKŐZÉS
Petrocub Hincesti (moldovai)– MOL Fehérvár 1-2
Gólszerzők: 
Sandu (34. – 11-esből) ill. Zivzivadze (31., 40.)
Kisnyikov, Zimbru Stadion; Játékvezető: Brisard (francia)
PETROCUB: Avram – Revenco, Potirniche, Mudrac, Jardan, Platica – Sandu, Bogaciuc, Iosipoi – Cojocaru, Ambros. Vezetőedző: Ivan Tabanov
FEHÉRVÁR: Rockov – Fiola, Lüftner, Stopira – Nego, Pokorny, Makarenko, Hangya – Bamgboye, Dárdai P. – Zivzivadze. Vezetőedző: Michael Boris

A meccs első percei a vendégeké voltak, a magyar csapat helyzetekig is eljutott, majd magukra találtak a hazaiak is, de amikor végre felvették az ellenfél tempóját, hátrányba kerültek: a 31. percben Zivzivadze értékesített egy kontrát. Büntetőből azonnal válaszoltak a hazaiak, de a formás fehérvári akciót Zivzivadze remek egyéni villanással zárta, így a fehérváriak minimális előnnyel vonultak pihenőre.

A szünet után a vendégek fokozták a tempót, és állandó veszélyt jelentettek a Petrocub kapujára, de az eredmény nem változott. A folytatásban azért csökkent a fehérvári nyomás, érkeztek a cserék – gondolva a vasárnapi, Ferencváros elleni bajnoki rangadóra -, viszont így is végig a vendégek akarata érvényesült. A hazai csapat a hajrában próbálkozott ugyan a támadásokkal, de erejéből nem futotta helyzetre.

Zivzivadze kiváló formában várja a Köln elleni párharcot, a georgiai center minden kupameccsen betalált eddig a szezonban, négy találkozó után öt találatnál tart.

A fehérváriak ellenfele a selejtező negyedik, utolsó fordulójában az 1. FC Köln lesz, a párharc első felvonását jövő csütörtökön Németországban, a visszavágót pedig egy héttel később Székesfehérváron rendezik. A győztes a csoportkörben játszhat majd ősszel.

Borítókép: Forrás: MOL Fehérvár

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Azerbajdzsánból kaptak leckét a Fradi hazai ellenfelei
Azerbajdzsáni ellenfele meglepte a Ferencvárost a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján, a Qarabag bátor futballja egyúttal ismételten megkérdőjelezte a címvédő magyar riválisainak túlbiztosított hozzáállását.
Magyar futball