Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nagyot küzdött a Fehérvár, de a Köln elleni hazai vereséggel búcsúzott az európai porondtól

Nagyot küzdött a Fehérvár, de a Köln elleni hazai vereséggel búcsúzott az európai porondtól

m4sport.hu
A kölniek már a tizedik percben ledolgozták hátrányukat, a második félidő elején pedig növelni is tudták azt, majd a lefújás előtt bebiztosították a továbbjutásukat.

MOL Fehérvár FC 3-0-s vereséget szenvedett a vendég Köln együttesétől a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező negyedik, utolsó fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így nem jutott be a sorozat csoportkörébe. A magyar csapat egy hete 2-1-re győzött Kölnben, a visszavágón azonban hamar hátrányba került, a német rivális ugyanis már a 10. percben megszerezte a vezetést. A második félidő elején a Köln megduplázta az előnyét, majd közvetlenül a lefújás előtt harmadszor is betalált, így 4-2-es összesítéssel lépett tovább.

Konferencia-liga, selejtező, 4. forduló, visszavágó:
MOL Fehérvár FC -1. FC Köln (német) 0-3 (0-1)
Székesfehérvár, 10 411 néző v.: Palabiyik (török)
gólszerzők: Hübers (10.), Szkiri (46.), Schindler (94.)
sárga lap: Zivzivadze (65.), Heister (68.), Lednyev (87.), illetve Ljubicic (45+1.), Kilian (59.), Hector (89.)
Továbbjutott: a Köln, 4-2-es összesítéssel.
Fehérvár:
Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Sabanov (Lednyev, 82.), Hangya (Heister, a szünetben) – Fiola, Rúben Pinto (Bumba, 63.) – Bamgboye (Kodro, 63.), Zivzivadze, Dárdai P.
Köln:
Schwäbe – Schmitz (Ehizibue, 65.), Kilian, Hübers, Pedersen (Schindler, 81.) – Martel, Szkiri – Maina (Thielmann, 65.), Ljubicic (Olesen, 55.), Kainz (Hector, 65.) – Dietz

Fantasztikus hangulatban és kölni rohamokkal kezdődött a találkozó. Az első helyzet így is a fehérváriak előtt adódott, de Zivzivadze lemaradt a beadásról. A 10. percben aztán előnybe került a Köln, egy szöglet után Hubers emelkedett a legmagasabbra és öt méterről a kapuba fejelt, Kovács csak beleütni tudott a labdába.

A folytatásban is a német együttes maradt támadásban, a fehérváriak szórványos kontrákkal próbálkoztak. A labda jóval többet volt a vendégeknél, de igazán komoly helyzetig nem tudtak eljutni. Ehhez az is kellett, hogy olykor a fehérváriak rúgták amerre tudták.

A fehérvári Budu Zivzivadze, valamint Jan Thielmann és Ellyes Szkiri a MOL Fehérvár FC – 1. FC Köln Ekl-visszavágó mérkőzésen. A Köln 3-0-ra nyert, így a német csapat jutott a sorozat csoportkörébe. MTI/Koszticsák Szilárd

A második félidőből egy perc sem telt el, amikor egy újabb szögletet követően növelni tudták előnyüket a vendégek. A belőtt labdát Pedersen csúsztatta meg, a hosszú oldalon érkező Skhiri pedig közelről a kapuba bombázott. A magyar együttes legnagyobb helyzete a 61. percben jött el, akkor Dárdai beadását Zivzivadze perdítette közelről kapura, de Schwäbe, a vendégek kapusa lábbal védeni tudott.

A 70. percben ismét a kapus nyerte a Zivzivadze elleni párharcot, és hiába jött be Kodro és Bumba is, nem sikerült megszerezni a hosszabbítást jelentő találatot. Ráadásul a lefújás előtt még egy gólt szereztek, így magabiztosan, 4-2-es összesítéssel jutottak tovább. Így a fehérváriak a kazah Gabala és a moldovai Petrocub Hincesti kiverése után, a németországi győzelem ellenére az utolsó selejtezőkörben búcsúztak az Európa Konferencia-ligától.

 

 

 

Borítókép: A fehérvári Artem Sabanov (b) és Dejan Ljubicic, a német csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójában, a MOL Fehérvár FC - 1. FC Köln visszavágó mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. augusztus 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak