Musorujsag
Élő Eredmények

Szerb, francia és török ellenfelet kapott a Fradi az Európa-liga csoportkörében

Szerb, francia és török ellenfelet kapott a Fradi az Európa-liga csoportkörében

m4sport.hu
A Ferencváros a Crvena zvezdával, az AS Monacóval és a Trabzonsporral került azonos négyesbe a labdarúgó Európa-liga pénteki sorsolásán.

Elkészítették a labdarúgó Európa-liga csoportkörének sorsolását, a Ferencváros a Crvena zvezda, a Monaco és a Trabzonspor együttesével került egy csoportba.

Az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy a magyar érdekeltségű csapatok közül nem lehet ellenfél a Freiburg (Sallai Roland), a Fenerbahce (Szalai Attila) és az Union Berlin (Schäfer András), mert ezek a csapatok a zöld-fehérekhez hasonlóan a harmadik kalapból várták a sorsolást. Ugyanakkor két magyar játékos Lang Ádám (Omonia Nicosia) és Gyurcsó Ádám (Larnaca) reménykedhetett a magyarországi fellépésben.

Gera Zoltán a sorsoláson. EPA/SEDAT SUNA

A magyar bajnokot végül a 97-szeres válogatott Gera Zoltán húzta ki, aki a budapesti finálé nagykövete. A korábbi Fradi-játékos a szerb Crvena zvezda, és a francia Monaco mellé húzta ki korábbi együttesét. Negyediknek a török Trabzonspor került Dibuszékhoz.

A szerb és a török együttes a Fradihoz hasonlóan bajnok lett a tavalyi szezonban hazájában, a Monaco a 3. helyen végzett a francia pontvadászatban.

A többi magyar érdekeltségű csapat közül Sallai Roland és a Freiburg görög, azeri és francia ellenfelet kapott, Szalai Attila és a Fenerbahce a Dinamo Kijevvel, a Rennes-nel és a Gyurcsó Ádámot foglalkoztató AEK Larcanával került azonos négyesbe. Lang Ádámnak és az Omonia Nicosiának a Manchester Uniteddel és a Real Sociedaddal is meg kell küzdenie a továbbjutásért, míg Schäfer András együttese, az Union Berlin portugál, svéd és belga riválist kapott.

A sorsolás során nyolc négycsapatos csoportot alakítottak ki, mindegyikbe a négy különböző erősségű kalapból húztak egy-egy csapatot. Azonos országból érkező együttesek nem kerülhettek egy csoportba. A csoportgyőztesek közvetlenül a 16 közé jutnak. A csoportkör szeptember 8-án kezdődik és november 3-ig tart.

A csoportok második helyezettjei bejutnak a kieséses szakasz rájátszásába, ahol az UEFA Bajnokok Ligájából kieső nyolc (csoport harmadik) csapat egyikével mérkőznek. A harmadik helyezett csapatok a Konferencia Ligába kerülnek, ahol a kieséses kör rájátszásában egy-egy csoport második helyezettjével mérkőznek meg. Az Európa-liga döntőjét május 31-én, a Puskás Arénában rendezik.

Az Európa-liga csoportbeosztása:
A csoport:
Arsenal (angol), PSV Eindhoven (holland), Bodö/Glimt (norvég), FC Zürich (svájci)
B csoport:
Dinamo Kijev (ukrán), Rennes (francia), Fenerbahce (török), AEK Larnaca (ciprusi)
C csoport:
AS Roma (olasz), Ludogorec (bolgár), Real Betis (spanyol), Helsinki JK (finn)
D csoport:
SC Braga (portugál), Malmö (svéd), Union Berlin (német), Union Saint-Gilloise (belga)
E csoport:
Manchester United (angol), Real Sociedad (spanyol), Sheriff Tiraspol (moldovai), Omonia Nicosia (ciprusi)
F csoport:
SS Lazio (olasz), Feyenoord (holland), Midtjylland (dán), Sturm Graz (osztrák)
G csoport:
Olimpiakosz (görög), Qarabag (azeri), SC Freiburg (német), Nantes (francia)
H csoport:
Crvena zvezda (szerb), AS Monaco (francia), FERENCVÁROS, Trabzonspor (török)

 

 

Borítókép: Az Európa-liga csoportjai. EPA/SEDAT SUNA

További tartalmak