Musorujsag
Élő Eredmények

Negyedóra alatt eldöntötte a Fehérvár elleni meccset a továbbra is veretlen Kisvárda

Negyedóra alatt eldöntötte a Fehérvár elleni meccset a továbbra is veretlen Kisvárda

m4sport.hu
A kiegyenlített első játékrész után a második félidő elején szép akciókat vezetve három gólt szerzett a Kisvárda, a vendégeknek csak szépítésre futotta.

A házigazda Kisvárda 3-1-re legyőzte a MOL Fehérvár FC-t a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának vasárnapi játéknapján. Az előző szezonban második hazai csapat ezzel továbbra is őrzi veretlenségét és visszaugrott a tabella élére. A Fehérvár idénybeli harmadik idegenbeli meccsét is elveszítette.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Kisvárda Master Good-MOL Fehérvár FC 3-1 (0-0)
Várkerti Stadion, v.: Bognár
gólszerzők: Camaj (51.), Makowski (56.), Mesanovic (63.), illetve Kondro (70., 11-esből)
sárga lap: Hej (69.), Navratil (74.), illetve Hangya (92.)
Kisvárda:
Hindrich – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni – Asani (Navratil 72.), Melnyik, Karabeljov (Ötvös, 72.), Camaj (Vida, 72.) – Makowski (Lucas, 83.), Mesanovic (Ilievszki, 93.)
Fehérvár:
Kovács D. – Larsen (Ljednyev, 82.), Stopira, Sabanov – Nego, Bumba (Bamgboye, 53.), Fiola, Heister (Rúben Pinto, a szünetben) – Kondro, Zivzivadze, Dárdai P. (Hangya, 57.)

A labdabirtoklást tekintve kiegyenlített első félidőt láthatott a közönség, a hazaiak azonban sokkal veszélyesebben futballoztak ellenfelüknél. Több ziccert is kialakítottak, de Kovács kapus mindig bravúrral hárított. A csütörtökön még európai kupamérkőzést játszó Fehérvár támadásaiból sokáig hiányzott a lendület és az átütőerő, ám a játékrész utolsó perceiben már a vendégcsapat előtt is adódtak lehetőségek.

A szünet után Mesanovic és Camaj remek összjátéka után utóbbi megszerezte a vezetést a Kisvárdának, amely öt perc múlva megduplázta előnyét Makowski közeli fejesével. A házigazdák átadták a területet a fehérváriaknak, s egy újabb kontrával – ezúttal Camaj adta a gólpasszt Mesanovicnak – már a játékidő kétharmadánál bebiztosították győzelmüket. Bár a hajrához közeledve a vendégek értékesítettek egy kezezés miatt megítélt büntetőt, ez csak a szépségtapaszt jelentette a számukra, a Kisvárda magabiztosan őrizte előnyét.

Török László, a házigazdák vezetőedzője az M4 Sportnak nyilatkozva csapatát és a közönséget is megdicsérte. „Nemcsak a lelátón voltak várdai vitézek, hanem a pályán is, fantasztikus játékot produkáltak. Végig kezdeményezőleg mentünk bele a mérkőzésbe, magabiztosak voltunk, tudtuk, hogy jó formában vagyunk. Nem siettettük a játékot, megvalósítottuk az elképzeléseinket, ennek meg is lett az eredményt.

Michael Boris, a Vidi trénere egyértelműen az elégtelen védekezésben látta a vereség okát, szerinte három elkerülhető gólt kaptak, az ő helyzeteik pedig megvoltak ugyan, de kimaradtak. A német edző hozzátette, játékosaiból a frissesség hiányzott a csütörtöki Ekl-visszavágó után és a kora délutáni hőség miatt.

Eredmények, 5. forduló:
Kisvárda Master Good-MOL Fehérvár FC 3-1
Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd 3-1
szombaton játszották:
Mezőkövesd Zsóry FC-Vasas FC 1-1
Kecskeméti TE-Zalaegerszeg 3-1
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 1-1
pénteken játszották:
Újpest FC-Paksi FC 2-3
 A tabella:
1.  Kisvárda Master Good         5  3   2   –     13-7  11 pont
2.  Ferencvárosi TC              3  3   –   –      8-1   9
3.  Kecskeméti TE                5  2   3   –      6-3   9
4.  Paksi FC                     4  2   2   –     10-7   8
5.  Puskás Akadémia FC           5  1   3   1      5-4   6
6.  Mezőkövesd Zsóry FC          5  1   2   2      8-9   5
7.  ZTE FC                       4  1   1   2      4-7   4
8.  Budapest Honvéd              5  1   1   3     6-12   4
9.  Vasas FC                     5  –   4   1      5-6   4
10.  Debreceni VSC                5  –   4   1      7-9   4
11.  MOL Fehérvár FC              4  1   –   3      5-9   3
12.  Újpest FC                    4  –   2   2      4-7   2

Borítókép: Rafal Makowski, a Kisvárda második góljának szerzője

További tartalmak