Musorujsag
Élő Eredmények
×

Koszovói válogatott támadót szerződtetett a MOL Fehérvár

Koszovói válogatott támadót szerződtetett a MOL Fehérvár

m4sport.hu
Schön Szabolcs után újabb támadóval erősített a MOL Fehérvár FC, amely hétfőn bejelentette, hogy a 17-szeres koszovói válogatott Lirim Kastrati a Vidiben folytatja pályafutását

A Legia Warszawától érkező Kastrati a 10-es számban játszik majd, szerződése 2025. június 30-ig érvényes.

Az 1999-es születésű támadó a horvát Lokomotiva Zagreb együttesében, 18 évesen írta alá első profi szerződését, ahol közel három év alatt 80 bajnokin 23 találatot szerzett. 2020-ban a Dinamo Zagrebhez igazolt, ahol 32 bajnokin két gól és öt gólpassz szerepelt a neve mellett. 2021 szeptemberétől a Legia Warszawa játékosa volt, 16 bajnokin szerepelt a lengyel csapatban. A koszovói válogatottban 2018-ban debütált, 17 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban és a Moldova ellen 1-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-meccsen szerezte eddigi egyetlen gólját, emellett pedig három gólpasszt is kiosztott – foglalta össze Kastrati eddigi pályafutását a Vidi honlapja.

“Több klub is megkeresett az elmúlt időszakban, de a Vidi bizonyult minden szempontból a legjobb lehetőségnek. Mielőtt elfogadtam a klub ajánlatát, beszéltem Sallói István sportigazgatóval és Michael Boris vezetőedzővel is és nagyon jól esett, hogy mindketten szerették volna, ha Székesfehérvárra igazolok. Az egyik legfontosabb dolog egy játékos számára, ha érzi a bizalmat. A két szakemberen kívül korábbi csapattársammal, Myrto Uzunival is beszéltem a magyar labdarúgásról és a Vidiről is, ő is csak jókat mondott mind a bajnokságról, mind pedig a székesfehérvári csapatról. Úgy érzem, ez egy jó lehetőség lesz számomra, hogy megmutassam magam, nem titkolt célom, hogy olyan teljesítményt nyújtsak, hogy ismét számoljon velem a koszovói szövetségi kapitány. Nagyon bízom abban, hogy sikeres szezonunk lesz és jó játékkal, gólokkal, gólpasszokkal segíthetem a Vidit” – nyilatkozta a magyar klub honlapjának Lirim Kastrati.

“Mindenképp szerettünk volna a támadó harmadban gyorsítani a csapaton. Kastrati érkezésével – aki egy kivételes gyorsaságú labdarúgó – ezt sikerült megvalósítanunk. A jobb lábas szélső egyik erőssége az, hogy jól indul be a védelem mögé és sok gólpasszt képes kiosztani. Biztos vagyok benne, hogy az ő érkezésével tovább erősödött az első csapat kerete” – fogalmazott Sallói István sportigazgató.

Borítókép: Lirim Kastrati bejelentése a Fehérvárnál (Forrás: MOL Fehérvár FC)

További tartalmak